Vintertid



I natt skulle klockan ställas tillbaka en timme. Detta hade jag naturligtvis missat. Jag upptäckte det när jag kom på jobbet och en kollega sa till mig; det blir en lång natt för dej. Jaa svarade jag, jag ska jobba nio timmar denna natt. Och han fortsätte; tio timmar blir det. Jag räknade i mitt huvud, men kunde inte få ihop det till nio timmar. Då han sa att klockan skulle ställas tillbaka. Det är inte sant tänkte jag. Herregud. Tio timmar på jobbet. Jag fick så klart betalt för tio timmar, så det blir ju lite extra pengar. Men ändå. Det var en lååång natt. Kändes som den aldrig skulle ta slut.

Före jobbet igår gick jag och tränade. Jag var så flink. Kände mig så motiverad efter att jag sett Anna Anka. Efter det hade jag tänkt att köpa Sushi och dra hem till Elin och Alejandro. När jag stod i Sushi butiken och hade beställt maten, visa det sig att jag hade glömt mitt Visa kort hemma. Min vanliga otur. Jag som var sååå hungrig. Så med tom mage drog jag hem till Elin och Alejandro. Det var så långt hem, så jag hade ingen lust att vända om. Men väl hemma hos vännerna blev jag bjuden på middag. Snacka om tur i oturen. Vi åt god middag och efter en stund kom även Stephanie och Rafael dit och vi koste oss innan det blev dags att gå på jobb.

Det var så skönt att komma hem imorse. Lägga sig i sängen och veta att det är lääänge kvar till jag ska jobba igen. Jag och Alejandro spenderade morgonen med Elin och hennes Alejandro på ett cafe. Det har varit så fint väder idag. Solen har skinit hela dagen och det har varit varmt för en gång skull. Härligt! Nu ska jag städa lägenheten medans Alejandro jobbar.

På väg hem från jobbet gick jag genom Sinsen parken, som ligger där jag bor, och det är så fint där, tog en liten bild.






En regning lördagsmorgon



Jag vaknade upp av ett hemskt oväsen utanför fönstret denna morgon. Det är några män som driver med att hugga ner massa träd på baksidan av gården. Jag som ville sova läääänge denna morgon. Det blev ganska länge ändå. Klockan halv två klev jag upp ur sängen. Jag ska ju jobba natt så denna sömn behövde jag.

Det bara regnar och regnar hela tiden. Man får ingen lust överhuvud taget att gå ut. Jag ska försöka komma iväg till gymmet snart hade jag väl tänkt. Efter det ska gå förbi Elin och Alejandro en sväng, innan det är dags för att jobba. Min Alejandro ska jobba tolv timmar idag. Stackars krake. Han jobbar och sliter.

Igår kväll satt jag och tittade på I form med Anna Anka, till klockan halv fyra på natten. Det var faktiskt kul att de på. Anna Anka är ju som sagt en ganska speciell person, men i denna serie är ändå ganska så mer hyfsad mot vad hon var i Hollywood fruar. Hon har dock jävligt fräsch kropp måste jag säga. Skulle inte ha något emot att se ut som henne. Därför känner jag mig nu redo att ge mig iväg till gymmet. Jag kommer att höra Anna Ankas röst inne i mitt huvud när jag tränar.




Som sagt väldigt fräsch kropp har hon, denna Anka


Vänner på besök



Jag har suttit inne i lägenheten hela dagen idag. Den enda gången jag tog mig utanför dörren var för att gå till butiken för att köpa godis och chips :) Stephanie, Rafael, Elin, Alejandro och Alejandros vän Roberto kom på besök. Då vill jag så klart ha något att bjuda på. Godis duger i alla tillfällen. Det var nog mest jag som stoppade fingrarna i godis skålen. Vi lagde Sangria och koste oss tillsammans. Det är så trevligt att få besök. Synd bara att min Alejandro var tvungen att jobba.

Snart lider kvällen mot sitt slut och jag börjar redan ångra att jag tog på mig två extra pass nu i helgen. Men jag har inte råd att spendera pengar och jag behöver lite extra slantar till julen. Usch och blä för att jobba natt. Men när lönen kommer om två veckor, kommer jag att känna annorlunda.

Nu har den sista godisbiten ur skålen blivit taget och jag har slagit på Tv:n och ska titta på någon meningslös serie som sända så här på natten. Snart kommer Alejandro hem och så ska vi sova :)



Mmm, allt detta ligger nu i min mage. Imorgon ska detta dock tränas bort.


Att inte göra någonting



Nu har min helg börjat. Efter en låååång natts sömn, känner jag mig utvilad och redo för en ny dag! Men denna dag har jag faktiskt lust att inte göra någonting. Hittills har jag och Alejandro suttit framför TV:n och fått i oss ett antal koppar kaffe. Snart blir det ett toalettbesök, kan jag lova.

Det var meningen att jag skulle ha ledigt hela helgen, men jag vaknade i dag av ett samtal från jobbet, som undrade om jag hade lust att jobba lite extra i helgen. Egentligen har jag absolut ingen lust, men vem kan tacka nej till pengarna jag få av att jobba övertid. Så jag kommer jobba natt till söndag och natt till måndag.

Snart ska Alejandro iväg och jobba och jag ska kanske besöka Stephanie och Rafeal. Mysigt.
Dags för en dusch!


Sicken dag


Dagen började som sagt inte så bra. Fick gå i kylan till jobbet. Men turen vände och min dag har varit till max utnyttjad. Efter jobbet var jag så himla trött, så jag gick och la mig och sov i två timmar. Det behövde jag verkligen. Vid tre tiden ringde Elin och vi gick och tränade tillsammans. Det bästa med träningspasset var trot allt när det var över. Jag hade inte direkt någon energi, så då tog vi våra lata kroppar in till bastun.

Efter träningen, drog vi ner till Oslo City (vilket är ett shoppingcenter som heter Oslo City) där åt vi mat och där dök även Sofia och Kerstin upp. Vi fikade och pratade en massa strunt. Kerstin (som egentligen heter Cathrine) gav mig presenter, som hon hade köpt under sin resa i Asien, som hon kom tillbaka ifrån för ca 1,5 år sedan. Bättre sent än aldrig! De var fina.

Idag fick vi säga hej då till Sofia, som ska flytta ner till Thailand till sin pojkvän. Han jobbar där som dykninginstruktör och nu har även hon beslutat att flytta öster ut. Det kändes så konstigt att inte Sofia kommer finnas mer i Oslo. Denna vackra kinesen. Nu har man i alla fall någonstans att bo om man ska på semester i Thailand.

Jag har precis färgat mitt hår. Hoppas det blir bra. Har aldrig färgat håret på mig själv förut.


Jag och Sofia



Jäkla lokaltrafik


Norge är ett av världens rikaste länder. Jag som bor i detta land, betalar 36 procent i skatt var månad. Hur då Oslo, som är en huvudstad, kan ha så dårlig lokaltrafik, förstår jag inte.
I morse började jag jobba klockan halv sex. Okej tänkte jag och ställde klockan på halv fem, en timme på mig borde räcka. Problemet är bara att det nästan inte går någon form av lokaltrafik vid denna tiden. Detta medförde att jag fick GÅ hela vägen till jobbet. 45 minuter tog det. Som tur var är jag så pass rask på morgonen att jag kom i tid till jobbet. Det jag dock inte förstår är; varför det är på detta viset??

Lokaltrafik är ju otroligt viktigt. Ju mer avgångar det finns i lokaltrafiken, ju fler människor värderar att det den. Det är trots allt det mest miljövänliga. Att folk tar bil till jobbet, kan väl ändå inte gynna landet mer??





Ännu en födelsedag



Idag fyller min Alejandro år. Vi var som sagt ute och åt middag igår och det var jättemysigt. Han fick en plånbok av mig, som han tyckte väldigt mycket om, tror jag det var vad han sa i alla fall. Vi besökte även Alejandros familj idag och där fick han lite mer presenter. Vid åt god mat och en UNDERBAR chokladkaka. Mums. Nu är dock min mage så sväld, att jag skulle kunna gå i ide och vakna upp till våren och fortfarande vara mätt. Härlig känsla. Alejandros mamma hade lagat min favorit mat; friterade matbananer. Det är så otroligt gott.

Man delar bara matbananen i delar och slänger ner dem i olja, tills de blir bruna och fina.
Efter det, plattar man ut dem, så att de blir tunna och slänger ner dem yttligare i oljan.
Hur gott som helst. Den som inte provat, bör!!






Nu ska jag dricka upp mit "sov te" ( som jag köpte häromdagen för att jag ibland har svårt att sova) det hjälper kroppen att slappna av och man sover djupare. Det hjälper faktiskt. Ska snart gå upp, så det är dags att gå till kojs.



Regn, regn, regn



Idag har det regnat hela dagen. Det är lite tråkigt. När jag är på jobbet måste jag gå ut från tåget på var station. Idag hade jag en vit skjorta på mig och en svart BH, när regnet föll, blev inte resultatet av mitt klädval speciellt vackert. Det slutade med att ja fick gå med vinterjackan på i tåget, under resten av dagen. Dessutom har alla de löv som så vackert prydde backen, blivit till en enda stor lerklump av allt regn. Det blir så halkigt. För några dagar sedan var backen täckt av gula, röda och bruna löv. Det var vackert men nu är den tiden förbi för iår.





Så här såg det ut för någon dag sedan utanför vårt fönster

Äta ute



Nu ska jag och Alejandro strax gå ut och äta middag på restaurang! Jag älskar det! Eftersom det är så dyrt att äta ute här i Norge, så blir det inte allt för ofta man äter ute på restaurang. Det är dock bland det bästa jag vet. Att sitta och njuta av mat och slippa laga den själv. Love it!

Nu är jag sååå hungrig!! Alejandro är så seg!!


MAT!!



på jobbet!

 

Nu sitter jag på jobbet med frusna føtter. Dærfør blir min text lite norkskrift inspererat! Idag gør jag inte mycket hær. Jag sitter och skriver och kollar lite facebook. Jag stod ute på plattformen i næstan två timmar och frøs føtterna av mig! Usch och fy!


Jag har precis bokat bord till mig och Alejandro till ikvæll. Vi ska ut och æta mat tillsammans:) Han har fødelsedag imorgon, och detta ska firas! Så klart!! Det kanske blir lite vin om jag har tur!


Nej nu ska jag kanske jobba lite??

 

 


Helgen är slut!



Nu är det måndag igen! Efter en lång arbetshelg så är jag LEDIG!
Dock är denna lediga dag snat slut.

I helgen har jag jobbat, jobbat och jobbat. Har nästan inte gjort något annat sedan tordags eftermiddagen.
I Lördags tog jag ändå på mig festplåsan för att gå ut och ta några öl med vänner. Det var trevligt och beövligt.
Den senaste veckan känns det inte som jag gjort något annat än jobba, sova och ätit.

Därför blev jag lite halvt bakfull på söndagen. Jag tror det har med åldern att göra. Jag drack inte alls mycket i lördags, men ändå kände jag mig väldigt mosig! Jag inte längre i den form jag en gång var. Jag tog en fika med Stephanie sen var det 9 timmars jobb som gälde.

Idag har jag som sagt varit ledig. Det är så härligt att veta att man inte behöver gå till jobbet en måndagsmorgon. Dock gick jag och Alejandro upp tidigt. Vi hade en tid hos Alejandros läkare, för att gå igenom några provresultat. Där träffade vi hans syster som var där med hennes dotter Ella som var sjuk. Med bra nyheter gick Alejandro och jag och åt frukost på mitt favortit cafe, kaffebränneriet. De hår så god kaffe där. Vi gick även runt i en del butiker, men sen begav vi oss hem. Eftermiddagen spenderade jag med min favorit, Elin. Vi sprang in i affär efter affär och köpte massa kläder. Där träffade vi också vår kines Sofia.

Jag köpte mig en så fin klänning från H&M. Alejandro har gett mig ett klänning förbud, men jag kan bara inte låta bli när en fin klänning kommer i min sikt.


Pengar pengar...





Allt är så dyrt i denna Norge.
För bara fem dagar sedan fick jag min lön och det känns redan som allt är borta!
Visst vi har köpt en Tv och jag var iväg på en Sverige rund, som inte blev speciellt billigt!
Dessutom betalar man så mycket skatt i detta land. Jag har hela tiden trott att Sverige hade högre skatt än Norge, men där hade jag fel. I Sverige är det dock lite lättare att se vart skattepengarna går. Här är allt så dyrt i alla fall. Visst, man får ut en hel del av skattepengarna då man är sjuk eller tänker på att det är med dissa pengarna, de bygger nya vägar och såna saker, men när man ska gå och handla eller göra något, så svider det tilli plånboken. I år har jag nästan betalt 100 000 i skatt. 100 000!! Det är sjukt mycket pengar! Tänk vad jag kunde ha gjort med alla dessa pengar! Av de 100 000 får jag säkert tillbaka en hel del, men att tänka att politikerna som styr landet, säkert tjänar mer än 100 000 i månaden, så känns det som slöseri med pengar.
Hur som hellst, så tycker jag att det är väldigt dyrt att bo här!



Hos Elin!




Nu sitter jag hemma hos min vän Elin! Vi har suttit här och pratat, vi gör inte så mycket annat än att pratar. Alejandro brukar ibland fråga; Har ni ens något mer att prata om? Han tycker ibland att det blir allt för mycket tjatter när vi är tillsammans. Mellan allt pratade har Elin bakat en äppelpaj, eftersom jag fyllde år häromdagen.
Snart kommer också Kertsin och då blir det ännu mer tjatter, vill jag lova.

Idag har jag varit ledig. Det är så underbart att kunna sova hur länge man vill och slippa vakna upp till ljudet av en väckarklocka!


Hemma



Det bästa som finns efter en lång arbetsdag är att komma hem!
Älskar känslan jag får då jag stiger in genom dörren, släpper ner väskan på golvet och slänger av mig skorna.
Nu ska jag dricka en kopp te och titta på Desperate Housewives.






Hem ljuva hem


Träna



Nu har jag inte tränat på en vecka och mycket godis har passerat min mun, så nu måste jag se till att komma igång.
Jag har gått upp tidigt ( eller klockan 9 men det är tidigt för mig) för att gå till gymmet!
Frukosten är uppäten så det är bara att packa gymbaggen och dra! Men jag är ju lite lat så jag måste bara sitta lite vid datorn först!

Igår när Alejandro kom hem från jobbet, så hade han med sig yttligare en present till mig. Jag har redan fått Tv:n, jackan och nu fick jag sex and the city boxen! Med alla säsongerna :) Jag blev så glad!! Jag älskar verkligen den serien. Jag blir så upprymd och glad av den!





Min dag idag!


För 23 år sedan ploppade en liten flicka ur Mamma Birgittas mage.
Eftersom hennes första barn inte fick hete Emma för hennes man Åke, så hade hon promt bestämt sig för att om hennes andra barn blev en flicka, så skulle hon heta Emma. Så blev det. Den 18:e oktober 1987, föddes en flicka vid namn Emma. Barnmorskan frågade mamma Birgitta om barnet kom från "brevbäraren" eftersom huden på barnet var så brunt. Men denna dagen kom det inga brev från brevbäraren. Trots den bruna huden var det pappa Åke som lämnat posten.

Idag, 23 år senare, är huden inte lika brun och likheterna till mamma Birgitta och pappa Åke, är stora.
Idag är det min födelsedag Hip Hip Hurra!!



 


Back in Norway!


Nu är jag hemma i Norge igen! Så skönt när alla påsarna från Ullared var uppackade och allt låg på plats. Frysen är också fullproppad med massa kött! Hur härligt är inte det?
Det var också mysigt att komma hem till Alejandro igen.

Jag tänkte visa lite bilder på hur mycket folk det var på Ullared.
Jag kände mig dock en aning dum när jag gick runt på Ullared o h tog kort.









Sverige

 

Ljuva hemland!


Denna helg bestämade jag, Elin och hennes pojkvän oss för att hyra en bil och dra till Sverige över helgen. Just nu är jag å besök hemma hos min syster och hennes familj. Men dagen slösade jag bort med att åka till det fantastiska Ullared.

När klockan ringde klockan halv fem i morse, så undrade jag, vad f*n jag håller på med. Gå upp mitt i natten, en ledig dag för att åka till Ullared. Humöret skiftades ganska snabbt och jag såg fram emot att köpa vad och hur mycket jag vill. Allt är ju så billigt där nere. När vi kom fram ändrades dock humöret lika snabbt igen. Kö så långt ögat kunde se, för att komma in i köpcentret. Helt Galet!! Dessutom var det svinkalt. I en hel timme stod vi frysande och väntade på att få komma in. Väl inne i butiken var det näst intill omöjligt att ta sig fram. Kundvagnar, barn och galna människor överallt. Jaa, inte så lyckat att dra ner till Ullared en lördag före jul. Mycket fint fick jag dock med mig dessutom hade jag underbart sällskap!!


I går hann jag också med att träffa mina föräldrar och syster Anna. Jag fick tidiga födelsedags presenter! Det gillar jag. Älskar att på paket! Den sista natten före hemresan, ska jag spendera hos min andra syster Karin och hennes fina barn! imorgon bär det av till Norge!

 


God morgon


Snart ska jag och Alejandro tvätta kläder. Jag hatar att tvätta kläder. Det är det västa jag vet. Därför blir tvättkorgen alltid överfull och det finns inga rena underkläder, före vi inser att vi verkligen måste tvätta kläderna.
Vi har prevcis ätit en god frukost med kokt ägg, rostat bröd, yoghurt, apelsinjuice och kaffe.
Den perfekta frukosten till den perfekta morgonen (innan vi insåg att vi var tvugna att tvätta kläder).

Den godaste yoghurt som finns här i norge är verkligen l' amour. Vanilje yoghurt med mango.. Mmmm
Den är super. finns också med björnbär och jordgubb/smultron. GOTT


Disk...


Hur många gånger jag än diskar, så finns det alltid mer disk.
Jag förstår inte detta! Önskar mig en diskmaskin i födelsedagspresent mamma och pappa!

Jag har precis avslutat ett långt samtal med min pappa. Det är så mysigt med familjen. Hur sällan jag än ser dem och hur lite jag än pratar med dem i telefonen så har jag dem alltid där. De är alltid glada över att jag ringer och lyssnar alltid till vad jag har att säga. Jag önskar dock att jag bodde lite närmare min familj, än vad jag gör. Jag bor trots allt i ett annat land (fast det ibland inte känns så, eftersom det är många svenskar i Norge) så der är inte alltid det lättaste att ta sig hem till Sverige.
Jag kan inte komma över på en kopp kaffe när jag har lust. Inte heller kan jag besöka min syster för att jag känner att jag vill prata. Det blir en hel process. Det tar ca 4 timmar att åka hem till Björneborg, där jag kommer ifrån. Har jag ledigt en helg, så blir allt så stressigt och det blir svårt att hinna med det jag vill göra.

Mycket har förändras de senaste åren. Jag har vuxit upp. När jag också bor så långt bort som  jag gör, så är jag inte längre en del av min familjs vardagliga liv. Vi träffas några gånger om året. Jag vet inte längre vad de har för sig var dag och de vet inte vad jag gör var dag. Vi pratas vid i mellan åt och uppdaterar varandra om vad som händer och sker i våra liv, men jag är inte där.
Jag kan inte vara där, när de behöver mig och vise värsa. Jag kan inte heller vara på plats när något händer och att tänka på det gör mig lite sorgsen. Skulle ibland önska att jag bodde lite närmere...

Nej, nu ska jag gå och göra något vettigt, som att diska kanske??









Lite bilder på min kära familj, inte på alla men det kommer fler.



HÖST


Älskar hösten och alla dess färger.
Det är så otroligt vacker ute.
Nu är det på med mjukisbyxorna som gäller. Jag har tänt ljus och myser för mig själv här hemma.
Jag är ensam hemma! Tycker det är så skönt att få koppla av helt själv och bara göra det jag har lust till.
Dagen spenderade jag med att sova ut...så ljuuuvligt!!
Efter en god natts sömn, gick jag och pojkvännen och storhandlade. Mat i mängder blev det och dyrt! Usch detta dyra land. Men så är det, när man valt att bosätta sig i Norge.
Hade tänkt att träna idag, men det blev det ingenting med. Jag är som sagt en lat människa i grunden, så jag måste verkligen pucha mig själv till att gå till gymmet, men det motiavtionen fanns inte idag.
Istället, träffade jag en vän, Madelene. Vi tog med oss våra kamror för att gå en runda i Oslos alla parker och ta vackra höstbilder. Mitt batteri på kameran tog dock slut, så det blev inte så många bilder för min del. Vi mötte senare upp Elin och hennes pojkvän (som också heter Alejandro, fint namn) oxh tog en fika tillammans med dem.
Så blev det med min lediga dag. Nu är den snart över och det är dags för mig att laga lite mat!













Ta inget för givet



Imorse, gick jag till jobbet som vanligt.
Förväntan inför dagen var inte speciell. Allt rullade på av ren rutin, då en man på tåget sa till mig; Titta ut genom fönstret!. Jag tittade ut och såg framför mina ögen, en helt fantastisk soluppgång. Häpen, stod jag och tittade ut genom fönstert och fylldes av en otrolig glädje. De små stunder då halt plötsligt stannar upp och tankarna är på ett helt annat ställe. Jag vet inte hur länge jag stod och tittade ut genom fönstret, så mannen avbröt och väckte mig upp ur min dröm. Visst är det fint?, sa han. Hade inte denna man, som jag inte har en aning om vem det är, nämnt något om soluppgången, hade jag aldrig lagt märke till den.

Det är så lätt att man går miste om det fin i vardagen. Man lever sitt liv av en rutin och det är min stora skräck. Jag har alltid sagt till mig själv, att jag inte vill att mitt liv ska bli en rutin. Jag vill kunna ta vara på det stunden ger. Njuta av varje ögonblick. Det är så lätt hänt att man inte ser det som är runt om en, för att man är för upptagen på sig själv.

Efter mötet med denna man, kommer jag att ta vara på de stunder som livet ger mig.






Dessa bilder är tagna från google, jag hade dessvärre ingen kamera
med mig på tåget, med det var ungrefär så som det såg ut imorse.


Helt slut


Jag känner mig helt färdig.
Min kropp har streikat och nu är det dags för återhämntning.
Jobbhelgen är över ( som tur är ). Jag tycker om mitt jobb, men som alla andra säkert också tycker; hemma är bäst.

Denna dagen har varit tråkig. Jag har de senaste dagarna inte gjort nått kul överhuvudtaget. Jag har varit så slutkörd att, när jag väl varit hemma, vill jag inte lämna mitt kära hem. Idag har jag bara jobbat, och det var inte en så bra dag. Jag hade med mig den norka prinsen på mitt tåg, wow. Men vi var bara försenade hela tiden. 
Dock!!!
Har jag varit och tränat. det är ett större WOW. Det var skönt, och nu sitter jag i min soffa och klarar knapt av att röra en enda muskel.

Igår besökte jag och min pojkvän, hans familj. Jag älskar att vara hos dem. Det blir som ett avbrott i vardagen. Från den Norska mentaliteten till den Colombianska. Det är så skönt. De är så härliga, hans familj.
Vi lagade colombianska Empanadas. GOTT!
Jag fick vara med att laga dem:) inte illa. Jag har bestämt att jag ska laga empanadas när min mamma och pappa kommer på besök om någon vecka.

Nu ska jag laga mat, inte empanadas denna gång. Utan något mer enkelt.



Gott det ser ut va??



En lördagskväll...

Vad är en Lördagskväll?
Vanligtvis är det då en vanlig "ungdom", släpper de vardagliga kraven. För en dag i veckan, kan man släppa sina hämningar och leva livet fullt ut. Inga måsten bara nöjen.
Så levde jag mitt liv en gång...
Då var det trots allt inte bara lördagskvällarna som blev vilda. Det var tider. Springa ute och göra byn osöker. Nu var det länge sedan som jag gjorde någon annan än mig själv osäker.
Om några dagar är jag 23 år.
Ingen ålder på en häst, kan man tänka.
Men tiden går så fort, att man snart sitter 80 år gammal och undrar vad man gjorde med sitt liv.
Vill inte att mitt liv ska vara en enda stor fylla.
Jag gillar att gå ut, det är inte det. Jag gillar att festa till det med alkohol i mellan åt. Men inte var helg.

I det sista, har jag och min kära, jobbat olika helger. Så vi tänkte passa på att vara lite tofflar och ha en mysig hemmakväll.
Dock, slutade denna kvällen, så som de allra flesta kvällar hemma hos Emma och Alejandro. Jag sitter vid min dator och han sitter vis sin.
Vi hann trot allt göra en hel del tillsammans i alla fall. Vi drog ner en sväng till centrum och jag köpte en JÄTTEFIN vinter jacka. Det var rättare sagt Alejandro som köpte den till mig:)
Efter det åkte vi hem och lagade middag. Fel igen, Alejandro lagade middag och jag tittade på Sex and the City 2, för tredje gånger. Man kan inte se den filmen för många gånger...tycker jag!
Det kanske låter som att jag inte gör så mycket i detta hushåll...men det gör jag!

Nu ska jag sova

Elle jag hatar den känsla av att komma på, något man borde sagt i en viss situation i efterhand!!

Zzzzz

vi åt entrecote förut nammmmnnn
Vi åt entrecote förut naammmn


Sömn...


Sömn.. är verkligen nått jag måste ha mycket av!
De senaste dagarna har jag sovit ca 2 timmar var natt. Men! i går lyckades jag sova ca 6 timmar. Inte illa!
Detta beror troligen på de två glas vin jag fick i mig till maten igår. Jag och min pojkvän var hos hans föräldrar och åt fin mat!
Det skulle visa sig att jag verkligen behöve den energi som jag fick av min sömn i natt.
Aldrig i mina dagar har jag varit med om en sån hemsk dag på tåget. Vad som egentligen hände, jag ingen aning om! Helt plötsligt var allt bara ett enda stort kaos.

Nu ska det bli gott, att vara hemma och veta att jag får gå och lägga mig att sova när jag vil. Hade tänkt att gå och träna, men kanske skiter i det!







price of beauty


Eftersom jag nu har en stor och ny Tv att titta på, så har jag nu suttit hela kvällen och tittat på Tv.
Jag är också en helt normal 22 åring, som gillar att titta på helt värdelösa program för skojs skull. Så jag satt och tittade på ett program som går på MTV. Price of beauty med Jessica Simpson.
Som de flesta andra tjejer tycker jag det är kul och viktigt med utseendet. De som envisas med att säga "neeej jag bryr mig inte så mycket om hur jag ser ut" så slår jag vad om att minst 90% av de ljuger. Varför annars  sminkar sig 99,9% av alla tjejer? varför annars köper man nya kläder? och varför annars klär man upp sig när man ska gå ut?
Det jag dock inte kan förstå, är hur utseendet kan vara så otroligt viktigt för vissa.
Jag satt och följde Jessica Simpson till Brasilien. Där träffade de på kvinnor som hade gjort den ena operationen efter den andra. En kvinna hade gjort 42 oliak typer av ingrepp. De träffade också en kvinna som levde i las favelas, ett fattigt och område och precis som området, så var kvinnan också fattig. Hon hade två barn och fick välja mellan att spendera hennes sparade pengar på en bättre lägenhet eller en bröstoperation.
Hon valde bröstoperationen.
Min pojkvän som är från Colombia (jag har varit där och har aldrig i hela mitt liv sett så många plastikopererade kvinnor) så han sa att i Brasilien är det en helt annan kultur, så man kan inte sitta här och dömma de människorna som lever där borta bla bla bla.
Han kanske har en poeng. Men det jag inte förstår är när i helvete blev det så viktigt med utseendet?
Visst! Det ideal som finns om i världen, på den perfekta kvinnan, påverkar nog alla kvinnor runt om i världen.
Även mig.
Jag vill gärna gå ner lite i vikt därför tränar jag. Tror inte annars att jag skulle gå iväg tre gånger i veckan till gymmet, för att svettas halvt ihjäl. Jag sminkar mig nästan var dag och skulle nog inte kunna tänka mig att gå tex till jobbet, utan ett enda spår av make up i ansiktet. Dessutom lägger jag ganska mycket pengar i månaden jag att köpa nya kläder, skor, accessoarer, krämer och hårprodukter. allt för att man ska känna sig bra med sig själv.
Ändå slutar man aldrig jämföra sig.
Jag kan titta på andra tjejer som jag ser på stan, gymmet eller jobbet och tänka; oj vad fin rumpa hon hade. Så skulle jag vilja se ut.
Jag tror den typen av tänkade är normalt hos oss tjejer eller kvinnor. Även om vi inte skriker ut det på gatan, så tror jag aldrig att man kommer vara tillräckligt nöjd. Man vill alltid ha det man inte har.
Samtidigt är det detta som skrämmer mig. Som det ser ut i dag och så fort som utvecklingen gått, så kommer det kanske om 50 år, vara svårt att hitta en kvinna som inte har gjort en skönhetsoperation.
I framtiden kan nog de flesta kvinnor betala vad som hellst för att få det perfekta utseendet... om de inte redan gör det.
The price of Beauty.


Tv...





Idag har jag och min pojkvän införskaffat oss en ny Tv!
Känns bra. Inte för att jag egentligen behövde en ny en, men när man har en prylnörd till pojkvän, som konstant tjatat om en ny TV i ca 2 månader, fick jag ge med mig.
Eftersom det snart är både hans och min födelsedag, fick det mig till att tänka lite taktiskt...
Jag sa att vi kunde köpa en ny Tv i födelsedags present till oss själva! Han nappade på det. Hur bra är inte det?
Nu slipper både han och jag att tänka på vad vi ska köpa i present till varandra + att vi fått en ny Tv.
Två flugor i en smäll!
Så, man kan egentligen gissa sig till vad jag och min pojkvän, gjort hela eftermiddagen.
Tittat på Tv.

Jag har haft ledigt idag från jobbet. Det var såååå skönt att ligga kvar i sängen i morse. Jag sov så gott i natt, så det är inte klokt. Jag lyckades komma iväg till gymmet och svettas lite.
Efter det blev det sushi på byn.
Jag lyckades äta min sushi med pinnar för fösta gången i mitt liv. Dessutom, tyckte jag att det var gott med washabi, och det har jag aldig gjort förr. Nu du Kerstin. Bör du vara stolt!




Så fint det blev!

OJ!
Så fin min blogg blev!
Detta blir ju hur bra som hellst.

Idag...

...har jag jobbat! Jag jobbar i Norge, som värdinna på flytoget. Det tåg som går till Gardemoen. Jag har egentligen världens bästa jobb och jag trivs jättebra

...har jag sovit två timmar och är sliten, vill egentligen bara sova, men kan inte.

...har jag umgåtts med mina fina vänner. Vi har inte gjort mycket. Vi gör egentligen inte så mycket när vi är tillsammans. Pratar. Oansett vart vi än befinner oss, så är det det enda vi gör.. pratar. Härligt!

Anlediningen till att jag skaffar mig en blogg, är att jag vill underhålla mitt skrivande. Jag tycker det är kul att skriva och jag är just nu i en punkt i livet, då jag valt att göra något med det. För en vecka sedan började jag skriva på min första bok. Jag ska skriva en bok!!!! Det kanske inte är den bästa idéen jag fått i mitt liv, men jag kände att jag ville göra nått kreativt. Så boken blev min första idé. Dock flödar inte min fantasi i rätt riktning och jag står just nu helt fast i mitt skrivande!
Det var då jag fick min andra idé!!
Jag skriver en blogg...

okej...

vart ska man börja?
Idag...är ett bra ord som man kan använda sig av.
Idag har jag bestämt mig för att skaffa en blogg. kul va?
Inte för att jag tror att så många kommer läsa den, men kan va kul att få vara lite kreativ i mellan åt.
Namnet på min blogg, var väl inte så fint kanske, men jag prövade med allt möjligt och allt var upptaget. Mitt namn är väl heller inte det mest ovanliga; Emma. Så efter många försök, allt från madrass, gaffel och lilltå, fann jag mig ett namn på bloggen.
Trasigtfinger fick det bli.
Mitt finger är ganska helt, men vad spelar det för roll. Vem vill ha en blogg som heter madrass egentligen??

Nu vill jag bara publicera detta så får jag se hur det ser ut.
sen ska jag skriva lite till ;)



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0