100 meters regeln








Idag har jag varit på kurs! Det var skönt att göra något annat på jobbet, än att bara springa på tåget. Det var en sån där repetions kurs. Tyvärr var det en viss person där, som jag har lite svårt för. Hon vill hela tiden hävda sig. Det är bara "Hon, hon, hon, hon, hon och hon. Var bra hon är, hur fit hon är och hur bra hon gör sitt jobb. Hon är trevlig på alla vis, men så fort som någon ger en kompliming till någon annan i gruppen, ska hon alltid vara bättre. Detta är en dam jag pratar om, en kvinna på 47 år. Ändå ska han hävda sig på alla vis som bara är möjligt. bla bla bla bla, är det enda jag hör från hennes mun. Lite krävande att vara i samma rum som henne. Jag hade en regel före denna dag. 100 meter från denna dam, var mitt motto. Så idag fick jag lida.



100 meters regeln är väldigt bra. Jag kan inte gilla alla och alla kan inte gilla mig. Det finns undersökningar som säger att 25% av alla de människor man möter inte gillar en. Bara av att se en person skaffar min sig ett omdöme och dömmer ut personen. Gillar eller inte gillar. Det grymma är att, det är så verkligheten är. Jag har många gånger gått till butiken för att köpa något och känt att jag blivit irriterad över den som står i kassan. Ibland tycker jag bara att den personen i fråga är för jobbig, för otrevlig eller rent av för trevlig för min sak. Men vad är jag för person att dömma ut denna människa. Men vi människor är sådana av naturen. Vi dömmer och lägger människor i fack efter vad vi förväntar oss att möta. Uppfyller inte en människa det krav eller de förväntningar vi har, så dömmer vi dem. Är det då en person som jag känner att jag inte kommer överrens med, eller känner att jag inte alls funkar med, så försöker jag att följa min 100 meters regel. Bra att ha vissa dagar!



Efter en dag på kurs, drog jag hem och vräkte i mig mat och sen blev det hem till Madde för att hjälpa henne flytta. Jag och Elin var dr och fick vänta ute i kylan på försenade flyttgubbar. Typiskt. Det blev en hektiskt dag och när jag kom hem, stod maten på bordet och en hungrig Alejandro, satt och väntade på mig. Nu är det sent och jag ska dra mig till sängs





El clasico










Har precis kommit hem efter första halvleken med El Clasico Real Madrid mot Barcelona. Jag hoppas då att Barcelona vinner, eftersom jag då får hem en nöjd Alejandro. Det var trevligt så länge det varade där på puben. Efter en natt med ganska lite sömn, blev jag så trött av intaget av två öl, att jag nästan somnade. De flesta från mitt gamla jobb var samlat ( då jag jobbade på en spansk restaurang här i Oslo ) där var det blandade fans. De flesta hejade på Real, men som det ser ut just nu, vinner Barcelona ( till min fördel ). Jag är absolut inget fotbolls fan, men när en hel pub är full med fans, som skriker och hejar åt höger och vänster, så blir man ändå lite taggad och nervös. Den största anledningen till att jag gillar Barcelona, förutom att min pojkvän älskar dem, är så klart David Villa. Vilken heten. Den absolut snyggaste i fotbollsvärlden just nu!



Inte illa, inte illa!

 

 

Jag fick vandra hem i vinterlandskapet efter första halvlek. Då det slog mig; är inte vintern väldigt tidig? Det är fulltäckt av snö och allt vatten runt om har börjat frysa till is. Temperaturen ligger på minus dygnet runt och mina fötter fryser till is i varma vinterskor. Det är så vackert då. Jag har med tiden insett att jag gillar vinter. Vem kan inte göra det, när man hör snön knastra under fötterna, när man går längst gatorna. Ljuvligt.



 

Bilder tagna från helgen utanför Wallmans salonger





En helg i jobbets vägnar








Den här helgen har jag verkligen inte haft tid att skriva någonting. Lördagen, var jag ledig, men då vankades det julbord. På morgonen kom Elin och hennes pojkvän Alejandro hem till mig och min Alejandro för att fika lite. Elin stannade hemma hos mig, när pojkarna gav sig iväg för att bringa in lite pengar till hushållen. Elin fick hjälpa mig med frisyren inför kvällens fest.




Redan klockan 3 var förfesten igång. Ska det va, så ska det. Där slank en hel flaska vin ner + lite likör från Mallorca som Elin och Alejandro gav oss från deras weekend. Väl på Wallmans salonger, där detta årets julbord skulle hålla till, fick vi fri bar. Hur mycket dricka vi ville. Där slank det ner en hel del vill jag lova.




Det hela slutade med att jag drog hem väldigt tidigt. har man druckit från kl 3 på eftermiddagen, är man redo att sova vid klockan elva. Så hem till sängen blev det. Det var synd att jag inte orkade stanna längre, för kul var det och full blev jag. Glad och full, en härlig kombination.




 

 

Alla var fulla, glada och vackra

 

Igår jobbade jag, men efter att ha gått på toaletten och kastat ur mig all alkohol, gick det väldigt bra att jobba. Till middag blev det så klart Burger King och kvällen spenderade jag till sammans med Stephanie och vi åt massa chips och pratade. Jag har precis kommit hem från jobbet och ett härligt träningspass, nu ska jag göra mig iordning, för snart ska vi iväg några stycken och titta på fotboll Barcelona/Real Madrid. Hungrig är jag!




Hade inte varit så fel just nu heller!





Fredag








Idag är det fredag! För många är snart arbetsdagen slut och helgen är snart här. Inte för mig. Min arbetsdag har inte ens börjat. Jag tycker inte om att jobba eftermiddag. Man får inte ut någonting av dagen. Idag sov jag till elva, har ätit frukost med Alejandro och nu sitter jag här, väntar på att gå till jobbet.



Som sagt, det finns inte mycket att skriva, när jag inte gör något annat än att jobba, sova och äta!





Hemkommen efter en låång arbetsdag








Det kändes som att denna dagen aldrig skulle ta slut. Denna dag har varit så lång. Efter ett "ganska" hårt träningspass ( där konditonen har gått åt h*lvetet ) och nio timmars arbete är jag helt slut. Nu laddar jag upp med ostbågar och gör mig redo för en ny lååång arbetsdag i morgon!









Julbord








På lördag är det Julbord med jobbet. För en månad sedan köpte jag en klänning, tillfället i ära! Jag har bara väntat att få använda den!



Idag följde jag med Stephanie på stan, för att finna henne en fin festblåsa. Jag tror jag hittade fler festblåser än hon. Men duktig som jag är köpte jag ingen ny klänning! Däremot, blev det en kavaj och ett halsband som kommer pasa helt perfekt till min klänning!! jag känner mig nöjd! Stephanie slutade med att köpa en kjol och en blus. Hon är ingen klänning-flicka. men hon kommer bli så fin! Och jag med :)



Efter allt shoppande, tog vi en fika och när tiden började rinna ut för vårt sällskap, åkte jag hem till Alejandros föräldrar, där jag nu sitter och äter och njuter! När jag kommer hem, ska jag sova...



Min ny kavaj!

 

 



Trött









Inatt jobbade jag. Jag hade tänkt att natten skulle bli skön, eftersom jag hade 5 timmars pause. På jobbet har vi också en sovsal, där de som vill, kan gå och lägga sig och sova en stund. Perfekt tänkte jag, sova 5 timmar och få betalt. Det visade sig dock att det var lus i sängarna, så sovsalen fick inte användas. Bummer.



Så jag satt upp 5 timmar bland alla de andra och försökte få min kropp att somna. Det gick inte så bra. Jag somnade till den sista halvtimmen. Så gick det! Jag fick ju sova när jag kom hem. Men smart som jag är hade jag avtalat en med Stephanie att vi skulle mötas på stan klockan 11. Så det var bara att ställa klockan på 10. 2 timmars sömn blev det för mig. Jag är trött!





Äventyr








Jag skulle just nu behöva ett äventyr. Känner mig instängd i vardagens alla rutiner och sysslor. När blev mitt liv så normalt? Jag har alltid tyckt om att resa, hittat på saker och vara galen. Sen när blev jag så tråkig? Jag känner mig tråkig just nu. Inget spännande händer, inte heller har jag några spännande planer inför framtiden. Allt bara hänger i luften, som stora frågetecken. När man var yngre kunde man bara impovisera, ta en sista minuten bara så där och resa till en annan del av världen utan planer. Idag måste jag planera, fråga om ledigt och allt är bara så komplicerat. Det ska passa in i mitt vardagliga liv.



Nu ska jag gå på jobbet, sitter och tittar på TV och känner mig allmänt uttråkad. Efter träningen blev det en kaffe hemma hos Elin. Jag blev en aning gladare att prata med Elin, även om jag säkert verkade negativ. Måste livet vara så kompilcerat? Eller är det bara jag?







Tisdag








Tisdag förmiddag. Har precis klivit upp ur sängen. Det är så skönt att jobba natt. Utan dårligt samvete kan man sova hur länge som hellst. Det är så skönt! Nu ska jag snart bege mig till gymmet, efter en och en halv veckas förkylning. Nu är det dags att låta kroppen jobba av sig allt godis jag stoppat i mig i det sista. Jag har lite ångest faktiskt.



Efter lite motion, ska jag besöka Elin, de har precis kommit hem från Mallorca. Så kommer min dag se ut, nu ska jag packa väskan och bege mig till Sats...





Minnen








Jag satt och tänkte lite på minnen! Jag tycker att det är väldigt kul med erfarenheter och upplevelser. Skulle någon säga att jag fick välja mellan en splitter ny bil, eller en resa runt jorden, så skulle jag utan att tvekan välja en resa runt jorden. En upplevelse är mycket viktigare än en sak. Man kan inte köpa lycka och allt det där man brukar säga. Jag vill sitta som gammal och se tillbaka på mitt liv och känna mig lycklig över alla de val jag gjort, över allt jag fått uppleva och gjort. Men vad händer den dagen jag inte längre minns vad jag gjort med mitt liv?



När man blir gammal, så kan det bli så att man blir dement, tappar minnet och kommer inte längre ihåg saker man varit med om. En person i familjen, är nämligen på god väg. Det är så synd att se. Att inte kunna titta tillbaka och se vad man åstakommit i sitt liv. Det är ju ändå därför man lever. Jag lever för att hela tiden utväcklas, upptäcka livet och mig själv. Vad ska jag då med en kropp till som inte kommer ihåg vad den varit med om?



Ser jag idag tillbaka på mitt liv, minns jag mycket av det jag varit med om. Tänk att  då sitta en dag och inte minnas vad man åt till frukost, eller vad man gjorde igår? Tänker jag tillbaka på förra året, minns jag inte exakt vad jag gjorde den 13:e mars till exempel. Vad jag åt till frukost, eller vad jag gjorde den dagen. Det som sitter kvar för livet, är de tillfällena som frändrar livet. Som får mig att se saker annorlunda. T ex en resa, en olycka eller bara en romantisk dag med pojkvännen. De tillfällena som som sätter sig fast i minnesbanken, är de tillfällena man alltid kommer bära med sig. Det är på grund av det jag skriver. Allt fastnar inte. Jag vill en dag kunna se tillbaka och veta vad ja kände och gjorde under de enskilda dagarna i mitt liv.


En dag kommer vi alla att sitta där, med endast det förflutna kvar av livet...





Tråkig dag...








Idag har det varit så tråkigt. 13-21 har jag jobbat idag. Den sämsta tiden man kan tänkas jobba. Man går upp , äter frukost, duschar och går till jobbet. Nu har jag kommit hem, sätter mig ner i soffan, tittar på TV, uppdaterar mig lite om världen på nätet och sen är det dags att sova. Så ser denna dagen ut. Lite av det tråkigare slaget, måste jag säga.



När jag kom till jobbet i morse så fick jag dock en positiv överraskning. Det låg smil choklad i min posthylla. God choklad, som jag fått för att jag är så dukitig på att smila :) Inte illa!








Putten väntar...








Denna dag har gått så fort! Hur är det möjligt? Snart ska jag kila iväg till sängen och lägga huvudet på putten (kudden), som de säger här i Norge. Putte är ett bra ord. Det låter lite sötare än på svenska; kudde. Putte, låter som ett ord, som Norskar har uppfunnit för att barn ska vilja lägga sig och sova. Wooohoo nå skal jeg sove på putten min. Putten venter på meg.



Kvällen har gått så fort...jag vill inte att det ska bi imorgon. Då ska jag jobba. Jag skulle vilja vara ledig, för resten av mitt liv. Ha massor av pengar, som jag hela tiden kan använda till att resa vart jag vill och köpa vad jag vill, så skulle jag vara nöjd!! Eller kanske inte. Det går bra att jobba. Det duger helt fint för en vanlig person som mig.


Alejandro och jag har suttit och tittat på film under kvällen. Druckit te och ätit Nugatti. Det är jag som ätit Nugattin och Alejandro stod för te drickandet. Nugatti är den norska motsvarigheten till Nutella. Jag har varit så sötsugen i det sista och idag hade vi inget sött att äta förutom Nugatti. Så jag fick finna på något gott helt själv. Det slutade med att jag tryckte ut Nugatti på digestive kex. Super gott! Detta rekomenderar jag starkt! Nu ska jag gå och lägga mitt huvud på putten min!! Sov gott







Finaly Alone








Nu har jag lämnat min Farmor och Sven på bussen, dragit mig hemmåt och med glädje satte jag ner min tunga rumpa i soffan! Hääärligt! Det var mysigt med besök, men skönt är det att komma hem och inte en själv finns i lägenheten. Skönt, skönt, skönt. Denna stund varar inte länge till, snart kommer Alejandro hem...aaaaahh. okej, han är välkommen, det går bra! Han är och besöker sina föräldrar just nu, men jag hade ingen lust att åka dit. Ville bara komma hem och njuta av lugnet i lägenheten.



Det värsta med att ha besök, är all disk!!! Hatar att diska. Jag blir så skrynklig om fingrarna + att jag är så himla nojig. Jag vill att allt ska bli rent, rent, rent. Hatar när det är några fläckar kvar eller feta fingeravtryck på så kallade rena tallrikar! Diskusting!!





DAGS ATT SOVA








Nu är det dags att dra täcket över kroppen och lägga huvudet på kudden. Klockan är tolv och jag är dödstrött. Min Faromor är på besök med hennes man Sven. Jag hämtade dem på sationen förut, sen kom vi hem. Vi har egentligen inte gjort något speciellt förutom att äta, prata och blåst upp en uppblåsbar dubbelmadrass med våra egna lungor. Det var tufft men det gick.


I Köket stod som vanligt kocken Alejandro. Hans mat blir alltid god. Jag säger det igen; Hans mat blir alltid god!! Jag vågar inte ens nämna vad han lagade för något, för jag har ingen aning. Han är duktig denna gosse. Efterätten ska vi inte ens prata om. SUPER!!! Förutom att äta har vi bara pratat, pratat och pratat. Tagit igen förlorad tid, så att säga. Det är ju inte så ofta som man träffar Farmor. Jag tycker det är otroligt kul, att hon, som ändå paserat 75, sätter sig på tåget för att komma och besöka mig. Det är ballt. Min Farmor och hennes man Sven är balla!! Så är det med det!




 

 

 



I väntan på besök







Jag har precis kommit hem efter en liten runda på stan! Jag och madde gick från butik till butik, utan att hitta någonting. Så kommer vi in på H&M. Där finns det så mycket fint! oj oj oj jag älskar H&M. Hittade en liten assecoar till min klänning som jag ska ha på Julbordet med jobbet. Ska bli kul! Det finns så mycket klänningar på H&M och jag som älskar klänningar. Förutom godis och snus, är nog klänningar min svaghet. Önskar att jag vore rik, och kunde köpa var enda klänning jag såg utan att få dårligt samvete...



Snart kommer Farmor och Sven, jag bara väntar. Lägenheten är städad och maten är inköpt...nu är det bara gästerna som saknas.






Hemma från bion







Nu har vi kommit hem från bion. Jag trodde att detta var den sista Harry Potter filmen. Så jag blev grymt besviken när jag fick reda på att detta bara var del 1 av den sista filmen. Jag satt och väntade på hur allt skulle lösas och hur Harry skulle besegra, ja vad han nu heter. Men så blev det inte.


Jag tycker trots allt att figuren Harry Potter, är så tråkig. Han ser bara beskymmrad och förvånad ut hela tiden. Samma sak var det med han Frodo från Sagan om ringen. Otroligt tråkig karaktär. Men så ska det tydligen se ut för dem, som tar det största ansvaret.


Jag fick mitt godis till filmen. Jag köpte godis för 81.50 kronor. Mycket kan man tänka. Men i detta land är lösgodis, något exklusivt. Inte lika vanligt som i Sverige. 17.90 kr/hg kostade det i den butiken jag köpte det i. Vilket resulterar i 4,5 hg godis. Vilket egentligen inte är så mycket för att vara mig. Jag hade dock glömt att ta med mig min snus till bion. Detta fick mig att äta ännu mer godis, än vad jag brukar. Så nu är min mage svullen av socker och fett.


Nu ska det sovas. Imorgon ska jag gå på stan tillsammans med Madelene, en sväng före min farmor och Sven kommer.




Frisk Luft






Finns det något bättre än att gå en promendad ute i frisk luft, när man inte satt sin fot utanför dörren på två dagar! Alejandro och jag gick bara till affären förut, det tog fem minuter. Under dessa fem minuter kände jag mig fri som en fågel. Jag drog in djupa andetag och njöt av vinterns kalla luft. Härligt.


Efter maten har Alejandro sovit och jag öppnade fönstret för att andas frisk luft. Det berodde inte på att jag ville lukta på friheten, vi brände nämligen riset som vi hade tänkt att ha till maten. Så det luktade rök i hela lägenheten. Så, varenda fönster fick stå öppet.


Utanför hittade jag min vän skatan. Han/hon har byggt ett bo i trädet, utanför vårt vardagsrums fönster. Jag skulle vilja vara den skatan för en dag. Flyga fritt runt stan och se världen med andra ögon. Dock tycker jag synd om den för att det är så kallt! Stackarn



Det ståtliga hemmet, till min vän skatan!





Äntligen på fötter




De senaste två dagarna har jag legat sängliggande, eller soffliggande skulle man kunna säga. Jag har inte orkat göra ett skvatt. Jag har inte orkat gå utanför dörren, eller laga mat. Alejandro har tagit med mat från sitt jobb, när han slutat. Jag kände mig ganska bortskämd där.

Nu är jag redo, att göra en massa saker. Det var länge sedan jag hade så här mycket energi. Jag vill träna. Det har gått en vecka nu och jag har sån lust. Men jag ska vänta till på näste vecka, innan jag ställer mig på ett löpband.

Vi ska snart gå och handla mat inför helgen. Imorgon kommer min farmor och hennes man Sven på besök. Så det är dags att fylla på skafferiet.

Ikväll ska vi gå på Harry Potter premiären. Jag bryr mig inte så mycket om Harry Potter, men Alejandro vill gå, så jag ser det som ett ypperligt tillfälle där jag får äta hur mycket godis jag vill, utan att Alejandro säger ifrån.





jobbdags



Snart ska jag bege mig till jobbet. Jag känner mig inte helt kry, så att gå på jobbet känns inte så positivt! Fy och usch! Jag är helt slut på energi!

Jag träffade Stephanie förut. Vi köpte nya jobbskor. Det blev ett par svarta varma skor, som får pryda mina fötter när jag jobbar. Jag försökte tänka praktiskt denna gången. Men när man väl står i butiken och ska välja skor, slutar det ändå med att man väljer de finaste. Idag valde jag ett par som var både fina och praktiska. Så jag är väldigt nöjd.

Vi gick sen iväg för att ta en fika. Vi hittade ett café som sålde chokladbullar. Massa olika typer av chokladbollar! Det var gott! Jag intalar mig själv att jag måste börja tänka på vad jag stoppar i mig, men så fort som jag utsätts för en frästelse, så klarar jag inte av att stå emot. När ska jag lära mig?

Nu ska jag äta lite soppa ( det är så gott att äta en varm soppa, i detta kalla väder ) sen är det jobb som gäller.



Förkyld



Detta kunde inte komma mer olämpligt. Jag som skrytigt och tjatat om att jag inte har varit sjuk en enda gång detta året. Detta får jag äta upp nu! Snoret bara rinner och halsen värker. Typiskt! Efter en dag med julpysslande, städning och att tvätta kläder, är jag nu helt slut! ska dra mina slöa ben till sängen och hoppas på att näsan är torr i morgon.


Elin kom förbi en sväng förut. Vi lagade svensk mat! Köttbullar med potatismos och gräddsås! Mumsigt blev det! Vi satt och försökte hitta ett hotell i London. Detta är dock inte så lätt, eftersom jag aldrig varit där. Vart ska man bo? Vi funderar på att ta det allra billigaste !! Mindre pengar på boende = mer pengar för att shoppa! $$$


Nu är det dags att sova! Imorgon ska jag köpa skor med Stephanie! Snälla gud säg att min förkyldning är borta imorgon!!




Nu är det jul, här i vårt hus




Alejandro och jag sitter och julpysslar! Vi har varot ute på stan och köpt massa pysselgrejer. Det är kul och avslappnande att ta sig tid att pyssla lite! Eftersom vi inte har så många julpynt, så får vi laga dem själv. Med lite fanatsi, kan det bli hur bra som hellst!


Nu blir det julmysigt här hemma!

Mys i Oslo




Denna dag känns som en evig väntan på att Alejandro ska komma hem. Jag vill att han kommer nu!! Jag har så tråkigt! Jag har tänt alla ljus som finns att tända här hemma, och sitter med myskläder framför tv:n och väntar!! Jag har på mig de mest mysiga tofflor som Alejandro köpte åt mig härmodagen! Jätte härliga!!






Kul nyhet!



Idag fick jag ett samtal från min mamma! Hon berättade för mig att hon, pappa och min syster Anna kommer till mig i Julen. Jag hade denna oturen att jobba i jul, så jag kunde inte ta mig hem till the big city Björneborg. Men istället, kommer min kära familj hit! Så mysigt! Det var några år sedan som hela familjen samlades. Tyvärr blir det inte så detta året heller. Min andra syster Karin och hennes barn, ska fira jul på annat håll. Detta blir väl första gången mina föräldrar firar Julafton i Norge, må tro.




En familjebild som tog för tre år sedan. Hela familjen samlad! ( ingen av oss barn är ju gift, så pojkvännerna räknas inte) Det har ju dock kommit en ny medlem, Liam som inte är med på bilden. Den vackra hunden Doris, har tyvärr gått bort och hennes plats som familjens hund, har ersatts av den livlige Malte


Julpynt!!




Försöker få i mig lite soppa. På bara några timmar, har jag gått från att känna mig pigg som en fågel, till att bli slapp som en fisk. Vet inte riktigt vad som skedde där. När jag kom hem från jobbet tog Alejandro och jag en lunch och därefter la jag mig för att sova en timme. Jag vet att om jag inte sover nått under dagen, kommer jag vara dödstrött, redan klockan sex på kvällen eftersom jag gick upp halv fyra i morse.

När jag då vaknar efter en timmes sömn, hade jag ont i halsen och huvudet kändes lite tungt nästan så att jag höll på att fall i backen med huvudet först. Så, nu sitter jag här och tycker synd om mig själv.

Elin kom förbi en sväng efter mitt power nap. Vi drack kaffe och myste i soffan. Därefter fick jag sån lust att pynta min lägenhet inför julen!! Jag ÄLSKAR Julen! Vem gör inte det? jag har i och för sig kanske fyra julpynt att ha i lägenheten, men det fick duga! En mini plastgran från Claes Ohlson och vips julen är här!

Nu är det dags för I form med Anna Anka, man kan inte missa det!



små ögon!



Nu börjar jag bli trött här. Klockan är bara sju på kvällen, men ögonen börjar krympa ihop, så som de alltid gör när jag blir trött. De blir knallröda och små som russin!

Idag hade jag tänkt att träffa Elin och Madde för att ha en liten flickeftermiddag. Men det drog ut på tiden, så jag kände att det var lika bra att stanna hemma. Jag ska upp klockan halv fyra i morgon, så någon uppesittarkväll blir det inte. Detta är första kvällen på länga som jag inte gör speciellt mycket. Ska vattna blommorna faktiskt! Det kan behövas, de börjar se litte torra ut!

Idag har jag hunnit träna! Det känns bra! Det har varit en bra och lugn lördag! Lite tråkig kanske, men så är det ibland...

Nu ska det diskas!


Hur får folk tid?

Jag førstår inte...jag hinner aldrig med någonting! Måste stæda, tvætta klæder, vattna blommer, jobba, træna, træffa vænner och sova! Men 24 timmar om dygnet ær før lite før mig, det skulle åt minstonde vara 30 tycker jag.
Idag hade jag så mycket planer. Jag skulle træffa Stephanie, Elin och Alejandro, som jag då gjorde! Sem hade jag tænkt att kanske vattna blommer, skriva lite i min blogg och eventuellt stæda i køket! Men om jag ska hinna med allt detta så måste jag høppa øver min sømn...nær ska jag få tid till att sova? OMG!
Nu har jag inte tid mer, ska sova!

För du är så flink!



Idag var jag tidigt uppe! Klockan 7 ringde klockan. Detta är väldigt ovanligt en ledig dag, vill jag lova. Jag och Alejandro har planer för hela dagen! Först gick vi och åt frukostbuffé på en restaurang. Igår fick jag nämligen en frukostbuffékupong, av jobbet, där jag kunde äta och dricka hur mycket jag ville på en restaurang här i Oslo. Denna kupong fick jag för att jag var så flink :) Det var kul att höra! jag hade kanske hellre fått en miljon, men jag är otroligt tacksam ändå! Så frukost blev det i alla fall! Efter det drog vi till Engelska ambassaden, för att skaffa visum till Alejandro, inför vå London tur. Han är ju colombian och får därför inte åka inom Eu hursom hellst. Där var de dock inte så hjälpsamma som man hade hoppats. Man var tvungen att ha timme, för att överhuvudtaget kunna få prata med någon.

Så det besöket blev inte så lyckat! Därefter drog vi ner till centrum och fikade med Alejandros mamma!Det var mysigt och sen tog vi en tur inne i alla butikerna! Ja köpte ett par jättefina och varma skor ....aj aj aj! Dom var dyra! för mig var de dyra i alla fall. Men FINA!!

Vi gick även och köpte en tårta, som vi tog med oss till Alejandros syster som fyller år i morgon. Där spenderade vi hela kvällen, med pizza och tårta! Hennes dotter Ella är så otroligt söt. Nu har jag inte tid att skriva mer...viktigas saker väntar ...nämligen cheese doodles...jummi!!


Gott!!


Mina Nya skor, fast inte helt i den färg jag köpte dock




London, här kommer vi...



Nu är det mesta fixat och klart! Är bara boende som fattar, egentligen! Den 10 december, åker Jag, Alejandro, Elin och Elins Alejandro till London! Jag har fått semester och resan är bokat! Det ska bli sååå kul!! Jag längtar redan! Det är bara en månad kvar =) Då ska jag julhandla så det står härliga till! Jag har aldrig varit i London...

Det är säkert fint, ser ju ut så på bilderna i alla fall.

 

 


Home sweet home



Nu är jag hemma! Ibland känns det som jag aldrig är hemma. Jag kommer hem ca 1/2- 2 timmar innan jag går och lägger mig, sen går jag upp och till jobbet. Igår gick jag direkt och tränade efter jobbet. Därefter träffade jag min vän "bögen" Lars- Petter. Vi satt och pratade massa strunt på ett café i 3 timmar, sen kom jag hem och sov. Denna dagen påminde väldigt mycket om gårdagen, förutom sällskapet! Efter jobbet, drog jag och träna ( Nu jäklar ska jag bli fit ) därefter träffade jag upp Elin. Vi åkte hem till henne och tittade p, mitt favoritprogam,  Svenska Hollywoodfruar. Jag önskar att jag var som Maria Montazami. Hon är så otroligt härlig och lugn. Finns inte mycket stress i den människan!




Maria i sitt "esse"

Nu är jag så hungrig, jag orkar inte vänta på att Alejandro ska komma hem mer, mat ska det vara!!

Snöööö



Det snöar folkens!! Det blåser dock nått så in i norden, så det blir egentligen ingen härlig kombination, av snö och blåst! Men jag känner mig redo. Vinterjackan är bra och snowjoggerserna väntar ivrigt på att bli använda! Snowjoggers är nog de bästa skorna jag köpt. De är otroligt varma, sköna, läcker inte in och plus att mina joggers har såna där is dubbar under sulan, som man kan fälla ut, om det skulle vara lite isligt! Trots allt detta praktiska, så tycker Alejandro att de är så otroligt fula! Han vill hellst inte att jag ska använda dem. Kasta skiten säger han!

Men vad spelar egentligen utseendet för roll? Det är ju insidan som räknas!

 

 


DunderKarlsson



Efter en lååång dag, är jag äntligen hemma! Denna arbetsdag var långtråkig, kändes som den aldrig skulle ta slut! Men jo da! Det gjorde den till slut! Efter jobbet drog vi och Bowlade några stycken! Jag, Elin, Alejandro, Stephanie, Malin och Rafael. Det var nämligen Rafaels sista dag här i Norge. Imorgon åker han tillbaka till Mexico, så då blir nog Stephanie lite ledsen! Jag kom som förväntat näst längst ner på bowlings listan! Detta var kom inte som en överrasking om jag säger så. Jag slänger ner klotet i golvet, så att det dundrar till! Sen rullar bollen sakta men säker ner i rännan på sidan...

Om jag bowlar mer än en serie, så finns det en stor risk att det blir en spricka i bowlingbanan. Men jag älskar Bowlingsskorna, de är så ful coola.





Snyggt!


EMA



Sitter och tittar på Europe Music Award
Eva Longoria är så vacker



Skulle inte ha nått emot att se ut så där...




Jag vet vem jag e när jag e med dig



Nu sitter jag och äter upp allt godis jag roffade åt mig på bion igår!! smaskens!! Jag hjälpte som sagt Madde att flytta över lite saker till hennes nya hem. Mellan flyttlassen, hann vi med att titta på ett avsnitt med I from med Anna Anka, så jag har faktiskt lite dårligt samvete när jag sitter här och glufsar i mig!

Madelene hade gjort ett jättefint kort till mig! Jga blev jätteglad!!



Det blev lite svårt att ta kort på ett kort, så det blev lite suddigt!
Men fint....

Tack!

God Morgon Söndag!



Vilken härlig morgon! jag har precis vaknat så jag har inte hunnit njutat av den! Men det är en molnfri himmel och en strålande sol, som tittade in på mig genom fönstret! Jag ska snart ge mig av till Madelene! Jag ska hjälpa henne och flytta lite! så det var min lediga helg! Vart tar dagarna vägen??

Jag har precis druckit mitt morgonkaffe och ätit en så goood yoghurt! Jag har köpt någon ny yoghurt från Tine, ett märke som finns här i Norge, Njut Julen heter yoghurten! mmmm den är smaskens!




Jättegod! Kanske lite för söt, för att äta till Frukost! men det går för mig!!


hemma från bion!

Nu sitter jag framfør Alejandros dator, så det blir lite av ett norsk inspererat inlægg denna gång! Det ær ju trevligt det också! Vi har ju som sagt kommit hem nu från Bion! Filmen var bra! Lite Blair witch project inspererad film, fast samtidigt humoristsik! Denna film skulle jagg rekomendera om man vill se något annorlunda!!
Vi var dock lite sena fram till Bion. Vi satt hemma och myste i soffan nær Alejandro kom på; Fan vad ær klockan! Så vi fick skynda oss! Missade precis bussen också och fick stå och vænta på næsta buss i 8 min! Det førsta vi gjorde nær vi kom fram var att springa in i butiken før att køpa med oss nått gott ær snaska lite på till filmen! ( nær jag skriver gott, menar jag naturligtvis godis ) Væl utanfør biosalongen, såg vi att Bion var sponsrad, och man fick GRATIS godis ju!! Jag plockade på mig hur mycket som hellst! Nu har jag var enda fick fylld med klobbor, chokladkakor och tablettaskar! Filmen sponsrades av Bergene choklad! den ær så gooood! innehåller inte några konserveringsmedel eller annan skit!! mums  fillibabba!
Jag køpte också en godispåse som førr fanns i Sverige, men som av någon anledning inte længre finns dær! Men hær i detta Norge finns det fortfarande! Bonbon heter det! Super god lakris
Supergoda

Sovit gott!



Nu är det dags att bli lite mer aktiv!! Denna vecka har jag bara sovit! Det har varit skönt, det har det. Men NU! ska jag ta tag i mitt liv och inte sova bort min lediga tid!! Jag jobbar för att ha en fritid, men vad spelar det då för roll om jag sover bort den i alla fall? Sova kan jag göra på jobbet ändå=)

Har precis kommit från gymmet! Jag körde stenhårt!!! snart ska jag och Alejandro äta middag och sen blir det bio! Idag kan man gå två stycken på bio för priset av en! Det är ju perfekt! så vi satsade på lite film ikväll! Det finns dock inte så många bra filmer att se på bio just nu! Så vi bestämmde oss för Trolljägarna! Det är en Norsk film, så vi får se hur den är!

Ska ta mig en kopp kaffe och en snus! Sen ska jag laga lite mat!! Det är lite märkligt, för varje gång jag dricker kaffe, så dricker jag inte upp allt kaffe i koppen, jag lämnar alltid kvar den lilla skvätten i botten! konstigt! Men så är det!


Long time no writing...



Det var några dagar sedan jag hade något vettigt att skriva. De senaste dagarna har jag egentligen inte gjort någonting överhuvudtaget, förutom att jobba, äta och sova. Spännande liv jag lever?

I helgen var det planerat att mamma och pappa skulle komma på besök. De skulle också ta med sig min systers barn Emil. Jag hade sett fram emot detta. Det var ett tag sen jag såg min familj nu. Men tyvärr, så ringde min mamma igår och beättade att pappa hade fått övre luftvägsinflamation, så det blir inget besök från Björneborg i helgen. Synd

Vad ska jag nu hitta på i helgen. Helgen är trots allt den första på lääänge som Alejandro och jag har tillsammans, så vi kanske får hitta på något tillsammans. Vi får se hur det går.


usch



Vem vill gå ut i detta vädret?? Det spööregnar ute. Jag måste gå ut i detta vädret !! usch! Jag hade tänkt att gå och träna snart och sen är det dags för jobb. usch! Jag har ingen lust med detta idag! Vill bara sitta inne hela dagen och drick te och titta på TV. Det hade varit en perfekt dag! Men nej....

Nu ska jag packa min träningbag....göra mig redo att svettas!!


Bambu är som krokodiler



Idag när vi var nere en sväng på stan, så tittade vi runt lite i blombutiker. Då fick Alejandro för sig att vi skulle köpa oss en Bambu pinne. Visst tänkte jag, han får som han vill. Bambupinnen vi köpte går som en spiral i toppen och denna ville han sätta ner i en blomma vi redan har. Det visade sig dock att Bambun var allt för lång och det ser bara jäkligt märkligt ut. Han tycker dock att det är sååå fint. Men Nej, det är det ej. Så vi måste helt enkelt klippa av Bambun för att det ska se en aning mer representabelt ut. Eftersom Alejandro tycker att det är spiralen som är fin med Bambun så fick jag inte klippa av toppen. Istället skulle vi klippa av botten av pinnen.

Jag: Så du menar att vi ska klippa av rötterna på Bambun?
Han: Ja
Jag: Men det är väl inte speciellt smart. Då dör den ju!
Han: Nej, för Bambun är som en krokodil.
Jag: ???????

Så gick han iväg. Jag kom senare fram till att han menade att rötterna växer ut igen. Han gav mig kunskapen om att om man klipper svansen på en krokodil, så växer den ut igen. Man lär sig nått nytt var dag....


Äntligen



Äntligen är jag och Alejandro lediga en dag tillsammans. Vi har ju som sagt jobbat olika helg i en låång period nu. Denna dagen hade vi tillsammans. Det var behövligt. Vi har dock inte gjort så mycket. Vi drog ner en sväng till stan. Jag köpte en skjorta och vi köpte en jättefin kaktus, som är alldeles luden. När vi kom hem, lagade jag middag. Det fick bli en middagsrätt som jag fått med mig från Björneborg. Mammas recept på fläskfile och hasselbackspotatis (hur det nu stavas), jättegott blev det.

Med god mat, gott vin och ett mysigt sällskap, så blev det en perfekt hemma kväll, en ledig dag.



Vår fina kaktus, som vi införskaffade oss idag


Nyvaken



Har precis vaknat efter en bra nattvakt. Jag var inte trött en enda gång och hade det trevligt med mycket folk på tåget och en bra förare. Hade en bra jobb natt. Nu har jag sovit bort hela dagen, så nu har jag ångest. Hade inttänkt att sova så mycket. Nu ska jag gå och duscha och göra något vettigt av denna dag!


RSS 2.0