God Jul






 

Julafton! En dag som ska sprida glædje, kærlek, nærhet och værme.



Jag sitter på jobbet. Idag fick jag oturen att jobba, men vad gør det tænkte jag. Min familj ær på besøk, så nær jag kommer hem från jobbet kommer maten stå på bordet och klappar ska øppnas!



Imorse var jag på så glatt humør. Ingenting kunde førstøra min julkænsla. Jag var extra trevling mot alla kunder och kænde att detta kunde bli en perfekt dag. Så intræffade det ngot hemskt...


Det satt två mæn på tåget, som verkade lite mistænksamma. De gick sjælvklart av på ststionen føre Gardemoen och tog en annan persons bagage. Jag visste næstan att det skulle ske, så jag frågade om væskan var hans. Han børjade kalla mig idot och børjade skrika och gorma. Ingen i kupèn reagerade øver att bagaget kanske inte var hans, så vad skulle jag gøra? Jag fick låta dem gå. Sen så var det ju så klart en annans bagage. I den væskan låg en mac dator och tv ipods. Så klart! Vem gør detta på julafton!???


Det ær ju Jul før fan!!



Nu ær jag åter igen på bættre humør och længtar enormt till att denna arbetsdagen ska ta slut. Ikvæll væntas det god mat, med gott sællskap!



GOD JUL TILL ALLA!













Dan före doppardagen










Nu är det inte många timmar kvar till min mamma, pappa och anna kommer på besök. Jag längtar till att få se dem. Det ska bli mysigt att få besök. Vet bara inte vad jag ska laga för mat idag? Jag är ju så otroligt dårlig på att laga mat, så det får väl bli nått enkelt. Tacos kanske?




Nu ska ja bara dammsuga golvet, finns så många dammråttor i hörnen!!





Haha vilken kul bild ajag hitta  på en dammråtta!







Yatzy








Som man alltid brukar säga; Den som inte har tur i spel, har tur i kärlek. I så fall måste jag nog tillhöra den kategori som har tur i kärlek. Aldrig har jag vunnit på lotto, eller skraplotter, inte heller vinner jag i Bowling, eller att slå vad och aldrig har jag vunnit i Yatzy. Efter min lyckade middag satt jag och Alejandro och drack vin och spelade det hedliga gamla spelet Yatzy. Man kan säga så här; Jag förlorade. Vi spelade om och om igen för att jag skulle få en chans att i alla fall få oavgjort, men, nej. Jag tror dock att jag slulle kunnat slå honom i den sista omgången, men då var bägge så trötta och vi gav helt enkelt upp.



Så kvällen sysslor har blivit att förlora alla mina kort till pojkvännen i Yatzy speling och vindrickande (nu lät det som jag har druckit en massa vin, det blev bara ett glas. Dessutom har alla klappar blivit inslagna. Nu är vi så klara som vi kan bli för jul!











Julstämning










Just nu sitter jag med ett glas julmust, julmusik spelas högt från hela lägenheten och det luktar av nybryggt julkaffe. Här i Oslo är julstämningen på topp. Om två dagar är det julafton och i år kommer den att firas lite annorlunda. Mamma, pappa och anna kommer på besök. Senare på kvällen, ska vi besöka Alejandros förldrar och fira julaftonkvällen tillsammans med dem. Det kommer bli hur bra som hellst.

 

 

Imorgon är jag ledig och ikväll ska jag och Alejandro ha en liten myskväll. Tänkte laga mat, ett recept som jag fick av min syster Karin när jag var hemma i helgen. Dessutom blir det nog ett glas vin eller två. Det känns som att jag går i skolan och ska ha jullov. Det känns som att jag har släppt allt som har med jobb att göra och kan njuta av julen. Riktigt så bra är det dock inte. Redan på julaftonmorgon är det jobb som kallar! Hela julhelgen blir ägnad i jobbets ära! Så blir det med det. Men lika bra det. Det blir pengar av det hela.

 

 

Nu ska jag gå och laga lite middag. Magen kurrar!




Känner mig som flickan på bilden..
Fylld av julkänsla, nästan så att tomten står bredvid mig






Svinkallt










Idag har man verkligen märkt av att det är vinter, det har jag väl gjort tidigare också, men idag har det varit så kallt! På jobbet har det verkligen varit kaos med den Norska järnbanan, kylan har gjort att spårväxlar, på alla håll, har frusit till is! Detta har då så klart medfört förseningar!



När jag kom hem från en minst sagt hysterisk dag på jobbet, så gick jag och Alejandro och handlade mat. Imorgon kommer nämligen delar av min familj på besök, för att fira en Jul i Norge, så mat behövde införskaffas! Det kommer bli en traditionell Norsk Jultallreken, som kommer att bjudas på i helgen!När vi var på väg hem med alla matkassarna i händerna, kändes det som att jag skulle frysa ihjäl. Nu tror jag att jag vet hur det känns att frysa till döds.



Kommer hela vintern att vara så här, kommer jag definitivt inte att gå ut i onödan vill jag lova. Snart är hela Oslofjorden frusen till is och så här såg det ut tidigare idag när jag befann mig på jobbet.













Dan före dan före dan....









Oj oj, nu är det bra tre dagar kvar till julafton! Så fort tiden har gått! Vart tog 2010 vägen?? Visst, mycket har hänt detta året, men ändå. Tiden har gått så fort. Inte har jag väl hunnit med så mycket som jag velat? men, men




Tiden går också så himla fort, när man jobbar. Vips så är arbetsdagen över. Fritiden går i och för sig lika fort den. Vips så är det snart natten. Appropå det så måste jag snart gå och lägga mig. Tiden går som sagt fort, när man har kul!



Efter en dag på jobbet, tog jag en snabb kaffe med Stephanie, vi pratade lite, men hann egentligen inte med så mycket prat, som sagt, tiden går fort. Hade bestämt möte med Elin och vi möttes senare upp för att titta på lite julklappar. Ville köpa en extara julklapp till högen under granen (det blev två). Vi gick och tog en fika och då kom även Kerstin och gjorde oss sällskap. Sen gick vi vidare på stan. jag köpte en nu rouge (eftersom Alejandro hade sönder min häromdagen) och en ögonskuggesamling från H&M, skit kula färger! Sen sa vi hej då och God jul! Hinner inte med så mycket mer nu innan julen har kommit och gått.





Kula färger va?






Lilljula








I helgen var jag ju som sagt i Sverige för att fira en tidigare jul än vanligt. Den riktiga julhelgen jobbar jag, så tänkte passa på att fira lite jul tillsammans med hela familjen. Det var så mysigt. God mat, klappar och vitt av snö. Vad mer kan man begära?




























Inte sugen










Har precis lagat mig själv en stor fin middag. Stekt lax med en fräch och fin sallad. När jag ser ner på tallriken, så ser det så otroligt lockande ut, men min mage säger bara nej, jag vill inte ha. Har nästan inte ätit någonting i dag. En julskinke smörgås och lite frukt är det endaste jag fått i mig och ändå är klockan tio på kvällen!



Jag var iväg och tränade efter en lång arbetsdag och är egentligen så hungrig, men vill inte ha någonting! vad är det för fel på mig, annars äter jag som en gris! måste vara sjuk! Vill inte äta mat! ( jag låter som en 5 åring, som är tjurig för att den inte fått sitt lördagsgodis innan maten )





lockar mig inte just nu...






4:e advent








Idag är det söndag den fjärde advent och imorse blev det fjärde ljuset tänt här hemma i Björneborg. Idag ska jag även åka tillbaka till Oslo. Imorgon kallar jobbet! Vi ska strax åka in till min syster Karin och hennes små pojkar!



Igår blev det som sagt en minijulafton! Det blev en riktigt svenskt julbord, med massa god mat och julmust :) Jag hade helt glömt vår traditionella julmust och mycket jag saknade den! När mamma bad mig hämt julmusten så blev jag överlycklig! Jag hade helt glömt bort att den existerade. julmust är ju inget som exixterar i Norge. Där har de någon äcklig julbrus, som inte alls passar mig i smaken. Gissa om jag tänker köpa med mig julmust till Norge?






Annars blev det en väldigt mysig kväll igår. Tomten kom och alla vi snälla barn fick julklappar! Jag fick en symaskin av mamma och pappa! Gissa om jag blev glad? Vi hade sagt att vi inte skulle köpa så dyra presenter till varandra, så kommer mamma och pappa med något sånt? Aj aj! men glad det blev jag! Nu blir det husmor av Emma vill jag lova! Sy gardiner ska jag göra! Jag ska lägga in lite bilder på kvällen, men nu ska vi åka till Karin!






17:e december








Idag är det mini julafton här i Björneborg! Eftresom det blir en lite annorlunda jul i år, har vi bestämt att samla hela familjen Karlsson, helgen före julafton, för att fia vår egna jul!



Min syster Karin har precis kommit med sina små söner och julklapparna ligger och väntar under granen! Det blir mysigt och snart väntar det julskinka! Jag älskar julskinka! Ingen jul utan julskinka! mamma har lagat en julskinka som jag skå få ta med mig till Oslo! Hur bra är inte det?










Hemma i Björneborg








Det har varit en lång dag...



Halv fyra gick jag upp i morse för att jobba. Allt i ett kördes denna dagen och när jag äntligen var klar med jobbet, skulle jag prata med min chef. Jag ska söka ett slällingpå jobbet ( som jag egentligen inte kan söka eftersom, man måste ha jobbat på Flytoget i över ett år ), men min chef tycker att jag ska söka. Tyvärr, kom jag mitt in i minnestunden för Paul, föraren som dog för ett par dagar sedan. Jag hade egentligen lite brottom, så jag behövde gå därifrån fortast möjligt, men kunde inte bara gå, när alal stod och sjöng, höll tal och grät. Jag blev så tagen av stunden att jag också började gråta en tår. Så himla sorgligt!



Efter det mötte jag Alejandro en sväng. Han är lite nere för att han inte kunde hänga med till Sverige i helgen, dessutom, blev också Londonturen inställd för honom, så han var väl inte på det bästa humöret. Det känns lite tråkigt att lämna honom i det tillståndet. Men vad gör man inte för att få se sin familj



Sen blev det bussfärd hem. Fyra timmar i en trång buss. Som tur vad satt jag brevid en väldigt trevlig dam, som var mer än villig till att samtala. Tyvärr var jag bara så himla trött och ville bara få sova och fy tyst på den gamla damen. Det som gjorde mig mest irriterad var att det satt två tjejer från Örebro som tog upp 6 platser i bussen. två säten till deras bagage, och två till var och en av dem, så att de kunde ligga ner. Folk gick på och fick inte sitta tillsammans, pga att de spred ut sig. hur egoistisk får man vara? Dessutom satt de hela vägen och pratade med varandra, högt så alla hörde! Typiskt!



Pappa kom och hämtade mig vid stationen, sen gick vi och köpte en julklapp till mamma! Mina föräldrar är så söta! Nu har vi precis ätit mat och jag är varm av det vi jag drack till. Sömnen börjar ta över och jag orkar snart inte mer. Sängen....







Roar Kroppen med ett glas








Jag kanske låter skrytsam, men fan vad jag har varit bra idag! Sen jag slutade jobbet har jag tränat, kommit hem, druckit en kaffe med Alejandro, lagat mat, diskat, städat toaletten, tvättat kläder ( vi har inte tvättat kläder på en månad, så det är sjukt mycket att tvätta ), packat ( inför min Sverige tur imorgon ), slagit in julklappar, lagat mat igen, diskat igen, tvättat överdragen till soffan, rensat ur lådor och nu, nu sitter jag här med all tvätt som måste vikas. Men jag må då erkänna att jag hunnit mycket. Dock är jag nu så sliten att jag skulle kunna däcka ihop om jag lägger mig på sängen.



Därför har jag bestämt att jag förtjänar ett glas vin. Så nu sitter jag här framför I form med Anna Anka, drickandes ett glas rött samtidigt som jag viker tvätten. Sen återstår det bara att skriva en ansökan, som vägledare på jobbet och sen en dusch, då är jag klar för sängen!










Vem startar sin dag klockan halv fyra...på morgonen?








Jo... jag! Imorse var jag tvungen att gå upp halv fyra för att börja dagen! Klockan fem var det dags för jobb! Har fått sova kanske två timmar i natt och jag är sååå sliten. Har precis kommit hem från ett träningspass också!



Ja, jag har egentligen inte något annat att skriva än att jag är trött. Sitter med en kaffe i handen och tittar på skidskytte. Tyskland leder. Dess tyskar! Ett märkligt folkslag. Det kan hända att jag har lite fel bild av hur en tysk person generellt beter sig, men kan inte hjälpa att jag har lite svårt för dessa tysktalande människorna. Det hela måste ha börjat när jag jobbade i Mallorca! Playa de Palma! Tyskarnas paradis. Bara massa j*kla tyskar överallt. Den bild jag fick av dessa människor är väl inte helt vacker. De tror sig lite som herren över täppen! Men vad vet jag, förutom att inte en enda utav dem kunde prata något annat språk förutom tyska. Vart de än kom, märk mina damer och herrar, Mallorca tillhör spanien, så beställde de mat, dricka ja vad som hellst, på tyska. Var det inte någon utav dessa spaniorer som kunde prata tyska, så blev de helt ställda och försökte med sin tyska ändå! Vad gör man utomlands när man ändå bara vill äta Bratwurst, dricka öl, lyssna på tysk musik och inte vill anstränga sig att prata ett annat språk, när man kommer till ett annat land?




Så helt plötsligt blev min text om tyskar! Det var ju kul. Snart ska jag gå och tvätta kläder. Det jag hatar mest av allt, när det gäller hushållsarbete. Nu har jag kommit på varför. Det tar så lång tid. Man kan liksom inte skynda sig eller försöka göra saken fort, för man måste ju ändå vänta på maskinen. Plus att det alltid är så jobbigt att para ihopp strumporna! Jag kom hem till en nystädad lägenhet förut. Är det inte härligt! Alejandro hade städat och skurat hela morgonen! Får avsluta med en fin bild!









Familjen Garcia på besök!








Då så, denna dagen är snart slut. Det känns som att denna dag har varit som ett löplopp. Skottet avfyrades och alla löpare, rusar igenom banan det fortaste de kan och till slut kommer man i mål. Dessvärre känner jag mig inte som en vinnare. Kansek en brons plats




Det har gått i ett. Hinder har hoppats över och svett har runnit. Snart är det sängens tur att få sin del av priset! Det ska bli skönt. Just nu längtar jag ihjäl efter att lägga mitt huvud på kudden! Men inte än, massa disk och städning. Efter att Alejandros familj har varit här på besök under eftermiddagen har det blivit mycket stök och bus här hemma!



Där förstörde Alejandro min Rouge! Han tappade det precis i golvet. Fan den kostade mig 200 kronor och nu är den borta! Jaha ja! Som sagt jag känner mig inte som vinnaren direkt!











Nu ska det sovas









Nu sitter jag och dricker mitt sova gott te! Jag har tränat och min kropp är helt slut och nu ska jag snart dra mig till sängs! Har precis pratat med Stephanie i över en timme i telefonen. Hon förljde aldrig med att träna! Men kanske lika bra det. Annars blir det väldigt fort, lite träning och mycket prat!



Jag satt och såg på vårt intranet som vi har på jobbet. Där stod det att en förare på jobbet som heter Paul, har dött. Jag blev så chockad och ledsen. Jag kände honom inte så väl, men jag har kört med honom flera gånger och han är jättetrevlig och söt. Han brukade prata om hur han brukar åka till Sverige och handla mat, för att det är så billigt! Det känns skitkonstigt, att han är död. Han hade fått hjärtattack hemma i sin lägenhet och dött. Bara 53 år gammal blev han. Han har dessutom fru och barn, barnen är i min ålder.



När det är någon som jag känner, eller kanske inte känner, men vet vem det är och har pratat med personen, dör. Så känns det så tungt i hela kroppen. Jag lider verkligen med hans familj och alla hans när. För tänk egentligen hur fort det kan gå! Helt plötsligt finns inte en person som man håller kär, kvar i sitt liv. Den tanke får mig att bli så rädd. Hela tiden tänker jag; Det händer inte mig, sånt händer bara alla andra. Men en dag kommer det hända mig. En dag kommer en person som jag älskar försvinna från mig. Det är så livet är. Om inte jag dör imorgon då, före alla andra dör.



Nej uschamejen. Nu kommer jag ligga i dessa tankar när jag går och lägger mig. Inte bra, inte bra!







Uttråkad








Jag trodde att det skulle vara ganska så skönt att vara hemma en kväll ensam och inte göra någonting, men här sitter jag och har det jättetråkigt! Typiskt!



Har i alla fall hunnit med och baka exakt 30 lussebullar! men nu är det bara 28 kvar, för två utav dem har hamnat i min mage! Det var gott! Ska dock kila iväg till gymmet en tur tänkte jag! Får se om Stephanie blir med mej eller inte! Det är frågan!



Nej usch jag har verkligen inget vettigt att skriva! Bara skriver för att jag inte har något annat att göra! Kanske ska fortsätta skriva på min bok? Ja det ska jag göra!



So long



mums!

 

 

 



Julklappshandel








Nu är nästan alla julklappar inhandlade. Under granen är det fullt av klappar och nu har jag bara två kvar att köpa! Till min mor och till Alejandro! Jag har egentligen redan köpt en julkapp till Alejandro, men jag är så dårlig på att hålla saker hemliga eller vänta med att ge saker. Jag köpte nämligen ett par converse skor i London till honom. Hade tänkt att vänta med att ge dem till jul, men kunde inte hålla på min ivrighet. Jag ville veta om han tyckte om dem, så jag gav dem med en gång! Typiskt. Nu måste jag köpa något som jag kan ge till honom på julafton också!



Men den svårste julklappen i år är nog till min mamma! Jag vet inte alls vad jag kan ge henne. Allt jag ser i butikerna passar henne inte! Typiskt! Jag gick runt och runt och letade efter något som skulle passa, men fann inget! Måste ringa och lura lite med pappa. Frågar man henne, så säger hon bara; Du behöver inte köpa något. Det säger jag också om någon frågar, men jag vill köpa något! Det är bättre det blir något hon vill ha, än att jag bara köper något som hon kanske inte kommer använda!



Dessa julklappar! hujedamej! Ingenting är enkelt. Nu ska jag baka lite fler lussebullar, som jag ska bjuda på imorgon, när Alejandros föräldrar kommer på besök!












Tidig morgon!








Att gå upp klockan åtta på sin lediga dag, tycker jag är tidigt! Detta är precis vad jag gör idag! Klockan 8 !! Jag och Alejandro ska åka ner till stan en sväng för att hitta de sista julklapparna till folk! Det kommer inte att bli lätt! Vi har bara en regel; Vi får inte, under inga omständigheter, köpa något till oss själva! Vi får se hur det går. Jag tror inte att jag har med mig den rätta personen bara!



Före alla julklappshandel, ska vi dra till en restaurang som har öppet från kl 7 på morgonen för frukostbuffé. Jag har fått gratiskuponger från mitt jobb, så jag tänkte passa på att utnyttja dem!



Nu ska jag slänga i mig en kaffe kopp, pudra näsan och se till att komma iväg! Idag har jag även planer på att baka lussebullar och träffa Stephanie för att träna! Så nu kör vi!





I väntan på den perfekta








Det blev aldrig något möte med Kerstin! Vi skulle mötas vid åtta och jag drog ner till stan lite innan för att växla pengar på forex. Jag hade så många pund till övers, som var ville ha till norska slantar! Sen gick jag runt och väntade. I väntan gick jag runt i butiker och tittade lite på julklappar som måste köpas!



När Kerstin väl ringde ( en timme senare ) bestämde jag mig för att det var dags att gå hem. Då mötte jag helt plötsigt en jobbarkompis, som hon också var ute och letade julklappar! Vi gick runt lite tillsammans och tittade i butiker. När jag väl hade bestämt att det var dags att dra sig hemmåt, såg jag helt plötsligt, långt inne i en butik, en så fin klocka! jag och Alejandro har letat länge efter en klocka att ha i vardagsrummet. Vi har dock inte hittat någon vi fastnat för och har därför bestämt oss för att vänta. Men helt plötsligt fann jag den. När man väntar på att hitta den perfekta, så dyker den helt plötsligt upp när man som minst anar det! Vi gjorde rätt i att vänta. Även om klockan var en aning över sin prisklass så var den värt det. Jag skulle kunna betalt så mycket mer, för den var perfekt!



Så fin den är!





Bilder från London








Här kommer lite bilder från min helg i London! Som sagt så var London en mycket finare stad under natten än under dagen, därför blev det mest nattkort som blev tagna!










 

 



En kopp om dagen, gör sig gott i magen








Nu har jag kommit hem från träning med Stephanie! Jag orkade inte träna så hårt, det var mycket roligare att prata och basta! Tyckte jag! Dessutom var vi och tränade på ett annat SATS, som jag aldrig tränat på förut och maskinerna där var lite konstiga, så jag fattade inte riktigt hur man skulle göra. Så det var inte lika kul att träna!



Efter träningen gick vi och tog en kaffe och fikade lite! Jag älskar att fika! Så mysigt! Kaffe är dessutom så otroligt gott. Skulle inte vilja leva ett liv utan kaffe. En kopp om dagen, gör sig gott i magen!



Nu ska jag löpa i väg och träffa Kerstin en stund! Det blir bara en snabbis, jag måste hinna hem innan klockan tio! Viktigt viktigt! Jag har inte heller hunnit packa upp allt från resan heller! Det är så mycket som jag måste få gjort ikväll!  Så nu bär det iväg!






Hemma från London








Det har varit en aktiv helg, har nog aldrig haft så ont i mina fötter som jag haft de senaste tre dagarna! Vi har gått, gått och gått hela dagarna långa! Men det har varit bra! Vi har shoppat, ätit, druckit och sett på sevärdigheter! Vi har hunnit med skitmycket på bara några få dagar! London är dock mycket finare på natten än på dagen! Staden är så grå, men på kvällen kommer alla ljus på och staden kommer till liv, på ett helt annat vis.



Jag ska lägga ut lite bilder, men just nu ska jag gå och träna med Stephanie. Dessutom måste jag hinna med att packa upp allt som ligger i resväskan! herregud vad saker jag köpte!






Stress








Jag känner mig så stressad hela tiden! Försöker slappna av och andas ut och tänka att allt ordnar sig! Men just nu känns det som så mycket snurrar runt i mitt huvud och känslan av att känna sig otillräcklig bara växer. Det kanske bara handlar om de krav man ställer på sig själv, vad vet jag men jobbigt är det!



Dagen började bra! Kände mig på gott humör, men allt eftersom tiden gick har dagen bara blivit mörkare och så mitt humör. Sak efter sak inträffar som får mitt humör attt falla till botten! Beklagar alla om jag har varit otrevlig mot. Stackars mina kunder på tåget idag! Är det någon som yttrar nått som inte behagar mig, så har jag rytigt till. Det stod en arab eller nått vid bussen förut när jag skulle åkte hem. Han stod och äcklade sig, pussade och mot mig och var allmänt jobbig. Jag stod och pratade med Alejandro i telefonen, då det bara klickade för mig. Jag gick fram till han och sa; Du är så jävla äcklig! Jag pallar inte med sånt där! Om han nu ville flörta, vilket han inte ville för han ville bara göra sig kul eller "cool" för sin kompis som stod brevid, men om han nu ville flörta så har han en jävligt fel bild hur vi "kvinnor" vill bli uppvaktade eller sedda! Vem fan vill ha nån sån. Som står och pussar och säger massa arabiska ord, och tittar på en med den där blicken, som bara vill få en att spy! Nej usch och fy!


Nu ska jag gå och packa lite inför resan till London! Nu har jag också betalt för ett extra bagage, eftersom mitt bagage stod under Alejandros namn och han ska ju inte med. Det kanske hade gått bra än då. Kanske inte hade behövt att betala för ett extra bagage, men man vet ju aldrig med Ryan Air! Skitflygbolag! Okej! Nu ska jag sluta skriva, innan allt det jag skriver börjar meningen med; Jäkla, Skit eller Fan!








Paranormal activity 2








Jag vill se Paranormal Activity 2. Den går på bio nu, och härmdagen fick jag två biobiljetter från jobbet, så det hade ju passat bra till filmen. Men tyvärr så gillar inte Alejandro Skräckfilmer, vilket jag älskar! Ikväll, ska några människor från jobbet gå och se filmen, men jag jobbar! tusan!









The Simpsons








Jag och Alejandro sitter och tittar på The Simpsons. Man tröttnar aldrig på The Simpsons och vi sitter här med kaffekopparna i högsta hugg och har inget annat vettigt än att titta på TV.



Igår gick Alejandro ut med sina jobbakompisar! Så han kom inte hem förän klockan 5 imorse. Då väckte han mig så klart. Sen väckte han mig igen klockan sju och klockan halv tio och sen sist men inte minst kvart över tio. Alla gånger väckte han mig genom att lägga sin arm runt mig. Jag som har mitt vrånga morgonhumör, blir skitsur så fort han rör mig när jag sover. Så med andra ord, jag har sovit dårligt i natt.



Vi hade tänkt att gå ut och äta frukost ute idag och sen gå och hitta en julstjärna vår julgran, men jag orkar inte! Jag vill bara ligga inne hela dagen idag känner jag, men klockan fyra är det dags för jobb igen! Nu ska jag fortsätta att se på The Simpsons









I Form + Godis = ???








Har precis tittat på i form med Anna Anka, samtidigt som jag tryckt i mig en påse Daim på 400g. Jag blev så motiverad när jag såg hur tutt-fia gick ner 20 kg, så man kan säga så här; när Daim påsen var slut, hade jag dårligt samvete! Fruktasnsvärt dårligt samvete! Alejandro läxade upp mig imorse över att jag äter allt för mycket godis. Nu börjar jag vurdera om det ligger något i det han säger. Äter jag så mycket godis? Det beror ju på vem man jämnför med, brukar jag tänka. Jag kanske lägga om mitt tankesätt lite granna och utgå från mig själv? Tycker jag själv att jag äter för mycket godis? Svar; JA!











UYYYY vilken dag!








Jag förstår inte hur mycket som kan hända på en och samma dag! Massor av avvik och fel med denna norska järnbanan! Äntligen är jobbdagen över och jag kan vila min stackars ben! Dessutom, krånglar det så jäkla mycket med London resan! Har nästan ingen lust att åka längre, det blir inte samma sak. Det har varit en jobbig dag. Hela december är helt plötligt inte alls lika kul och bra som jag trodde att den skulle bli.



Men vad kan man göra, det är bara att tacka och ta emot för det man har och får, istället för att gnälla över det man inte har och inte får. Nu ska ja äta en lussebulle, ta en te och sova bort denna hemska och jobbiga dag. Jag som trodde att detta skulle bli en bra dag! Jo man tackar! Tur att jag har lite snacks här hemma. Annars hade jag börjat gråta! Tack gud för att du uppfann godis och lussebullar!








Iskallt








Det är iskallt ute, men solen skiner och jag tror att denna dagen blir en mycket bättre dagän var gårdagen var! Jag förstår bara inte varför det är så jäkla kallt. I natt sov vi med fönstret, en aning på glänt. Det var så varmt inne i sovrummet, men i morse, när vi vaknade var det så jäkla kallt! Jag låg kvar i sängen i en halvtimma efter att klockan ringde. Jag vågade inte sätta ner mina fötter på det kalla golvet. Till slut blev begäret att gå på toaletten allt för stort!



Nu ska jag palla mig iväg till gymmet. Vet dock inte om jag vågar gå ut i denna kylan! Ibland känner  jag bara Usch för vinter! Det är fint med snö och allt det där, men jag hatar att frysa. Det är det värsta jag vet!






Tröst äter








Nu ska jag avsluta min dag med att tröstäta julskum och daim framför hollywoodfruar och Maria Montazami. En bra avslutning på en måndags dag! När Alejandro kommer hem, blir det färska lussebullar och te som gäller.



Imorgon ska jag faktiskt upp tidigt och träna. Jag har inte tränat så ofta i det sista. Jag har tappat ambitionen, så här kring juletider. Det är så mycket annat kul och gott som lockar så här dags på året. Efter nyår ska jag skaffa mig lite nyårs löften och ett av dem ska innebära; mer träning!



 

 

 

 


 


Julbak








Idag har det egentligen inte varit en bra dag! Saker och ting går inte riktigt som det ska! Jag lider. Men ska försöka ta saker och ting som det kommer och inte deppa över en engångsförtelse.



Elin kom hit förut, vi hade planerat att baka lussebullar och pepparkakor. Först på listan blev att införskaffa alla varor. Dock var saffran, ganska så svårt att komma åt. Vi gick runt till flera olika matbutiker, tills vi äntligen fick tag på det. De bad oss att gå till apoteket, de säljer tydligen saffran där?? Märkligt! Lussebullar är dock inte lika vanligt kring jul här i Norge, som det är i Sverige!



Vi bakade och bakade. Goda blev de och stora! Vi tänkte inte på att de jäser så mycket, som de gjorde. De jäste in i varandra, så stora blev de! Nu luktar det jul i stugan, vill jag lova! En liten tröst en tråkig dag som denna!













Inget blir som man förväntar








Vilken skit morgon! Försöker att hålla humöret uppe, men nej, det går inte. Jag är piss förbannad! Jag vill inte gå in på detaljer, men inget blir som man förväntar! Jag skulle gå och träna, men min motivation är borta. Nu väntar jag på Elin, jag behöver prata med henne känner jag!



Alejandro ska i alla fall inte med till London nästa vecka, det är därför jag är sur och förbannad! Det kommer inte bli samma sak utan honom. Inte lika kul. Det enda som muntrar upp mig just nu, är att jag kan köpa hur många klänningar jag vill i London, utan att Alejandro tjatar och irriterar mig. Det är som sagt lättare att få förlåtelse än tillåtelse.



Nu ska jag tjura lite och vänta på att Elin kommer. Vi ska laga lussebullar och pepparkakor!





Andra Advent!








Idag är det andra advent, så det passar jul helt perfekt att pynta granen. Efter en dag på Ikea, blev det mycket fint pynt till granen och nu står den pyntad och färdig! Alejandro fick även en fin julbock på köpet! Det blev fint och nu är jag redo för julafton! Jag önskar det vore imorgon! Alejandros föräldrar hade även de julpyntat sin lägenhet, det är så fint! Älskar julen och allt som hör där till! Man får äta hur mycket godis man vill utan att få dårligt samvete. Så nu har jag fyllt godisskålen med en massa daim :)








Smaskens!







Juleskum








Snart bär det av till Ikea! Frukosten är äten och magen står ut! Vad skulle nu kunna bli mer perfekt än att få lite julkänska av svenska skumtomtar! Smaskens! Detta vet jag säkert att det finns på Ikea!









Söndag + IKEA = Sant








Idag ska vi åka till Ikea! Som jag har längtat! Jag älskar Ikea mer än nått annat! Kankse inte rikitigt men nästan! Jag tror att jag pratat om att åka till Ikea för att köpa julpynt till granen i snart en månad! Och NU, äntligen är dagen inne!


Innan vårt äventyr till Ikea börjar, ska vi besöka Alejandros föräldrar. Vi hade tänkt att äta lite familjefrukost. Perfekt start på en fin och snöfylld söndag!






För det är lördag igen








Har inte denna vecka gått fort? Helt plötsligt blev det lördag igen! Arbetsdagen är över och jag är nu hemkommen, efter en lååång runda i tåget. Men det gick bra! Sista biten eftter pausen köpte jag med mig godis, jag behövde muntra upp mig själv inför tågturen. Godiset behövdes inte. Jag fick en så härlig förare, vi hade det bar där i tåget! Tack Erik! Otroligt mycket fulla människor ute, denna lördag! Blää för dem!



Imorgon ska jag till IKEA! JUhoooo som jag har längtat! Än så länge står vår julgran opyntad, med bara massa ljus i! Men nu jäklar! Ska julgranen få pynt!



Idag på jobbet, så såg jag att de söker vägledare. Det är såna som lär upp nya värdar på tåget. Jag vill söka! Jag ska söka. Problmet är bara att de vill hellst att man ska ha jobbat där i ett år, så man fått känna på hur det är och jobba under avvik och vinter. Så jag vet inte helt hur det blir med det! Vi får se! Hoppas jag får det! Skulle vara otroligt kul!!






Lördags morgon








Jag fårstår som sagt inte hur folk får tid till att blogga! Eller överhuvudtaget sitta vid datorn. De senaste två dagarna har jag inte hunnit att trycka på startknappen på datorn för än dagen är över. Nu äntligen har jag ro i kroppen för att sitta med en kaffe framför datorn. Jag ska snart kila iväg till jobbet, vilket inte känns helt lockande. Nio timmar ska jag jobba en lördagskväll. Jippi??



I Torsdags så jobbade jag. Det var mycket folk och hela tiden en massa problem på denna järnbanan här i Norge. Det var mycket folk och vi var hela tiden försenade. Så jag var mer än lättad när jag kom hem. På hemvägen mötte jag upp Elin och vi åkte hem till mig för att äta en lunch tillsammans. Efter det skulle vi till ett shoppingcenter för att handla julklappar. Vi fick vänta ute i kyla i över 40 minuter innan det kom en buss. Jäkla lokaltrafik. Norge är ett vinterland, men så fort det blir kallare och lite mer snö, så blir det kaos i trafiken. Hur kan det vara möjligt?



I alla fall, så kom vi fram. Vi gick runt och tittade lite och köpte lite julklappar! Jag köpte nog fler julklappar till mig själv än till någon annan. Men det var mysigt. Det finns så mycket fina julpynt! Jag blir galen!! Jag köpte en jättefin julstjärna till fönstret. Sen köpte jag en så fin ram, som vi ska sätta upp på väggen. Jag vet dock inte riktigt vart än då!








det blev lite fler julklappar under granen i alla fall



Efter julklappsinhandlandet åt Elin och jag mat på min Alejandros retaurnag där han jobbar. Vi hade det så mysigt! En riktig decemberdag! Så borde alla decemberdagar se ut!



Igår, efter jobbet så hade jag, Elin och Stephanie en tjejkväll. Vi hade tänkt att julbaka en massa lussebullar och andra julkakor, men det blev inget av det. Vi var alla tre trötta efter jobbet, så vi köpte bara en massa godis och myste framför sex and the city filmen ( tvåan alltså, som jag redan sett hur många gånger som hellst, men tröttnar aldrig). Nu har jag inte mer tid till att skriva! Jobbet kallar och jag måste få i mig lite frulle!





Lyssnar på grannen








Jag har precis kommit hem från Elin och ända sedan jag steg in genom dörren har jag hört Rhianna och Eminems låt Love the way you lie, om och om igen. Jag har snart varit hemma i en timme och jag har säkert hört den nu 15 gånger. Hur är det möjligt att tycka en låt är så bra?? Dessutom lyssnar de så jäkla högt! Jag tycker även att Rihanna kan bli lite jobbig att höra på, hennes röst är lite gnällig, men snygg är hon så det går bra!







Före jag besökte Elin drog jag på ett spinningpass. Det är så skönt med spinning! Men detta passet var gult, vilket betyder att det inte är så jobbigt, så jag blev inte så trött. Så lite besviken blev jag. Sist jag var på spinning, blev jag så sliten att jag nästan inte orkade gå dagen efter, men men. Får kanske gå på träning imorgon också då!



Nu ska jag dricka en kopp te och slappa framför tv:n. Imorgon är det dags att gå på jobb igen!





Ledig onsdag








Att vakna upp en ledig dag och se att lägenheten är så stökig. Så det första jag fick göra var att ta fram mopp och damsugare och röja undan all damm och skit som låg på golvet. Detta är vad jag hunnit med idag och jag ska snart dra och träna. Detta blir min lediga dag, jag som hade så många planer. Får se vad denna dagen erbjuder.





RSS 2.0